×

Patru Chefi Renumiti se Alatura emisiunii Chefi la Cutite: Cine sunt Juratii pentru Noul Sezon

Patru Chefi Renumiti se Alatura emisiunii Chefi la Cutite: Cine sunt Juratii pentru Noul Sezon

Antena 1 a dezvăluit componența noului juriu pentru show-ul „Chefi la cuţite”, care va include patru chefi renumiți. Această schimbare survine în urma retragerii chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu din emisiune.

Emisiunea de gătit de succes ‘Chefi la Cuţite’ își întâmpină telespectatorii cu un nou sezon plin de surprize, inclusiv alăturarea a patru jurați noi în echipa sa de elită. Acești maeștri ai bucătăriei, Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ştefan Popescu, și Chef Orlando Zaharia, sunt gata să aducă un suflu nou în competiția culinară.

Fiecare dintre ei vine cu un bagaj impresionant de experiență și reușite în lumea gastronomiei.

Chef Richard Abou Zaki este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare în bucătăria fusion, Chef Alexandru Sautner impresionează cu preparatele sale tradiționale românești, Chef Ştefan Popescu este un expert în bucătăria mediteraneană, iar Chef Orlando Zaharia aduce un gust internațional cu experiența sa vastă în bucătării de pe mai multe continente.

Cei patru chefi urmează să intre la începutul acestei săptămâni în bucătăria Chefi la Cuţite, pentru a da startul unui nou sezon, care va fi difuzat în primăvară la Antena 1.

Așteptările sunt mari pentru noul sezon, promițând să ofere publicului o varietate de preparate culinare deosebite și momente pline de suspans. ‘Chefi la Cuţite’ continuă să fie un punct de referință în peisajul televizual românesc, oferind o platformă unde pasiunea pentru gastronomie și talentul se întâlnesc într-un spectacol vizual și gustativ de neuitat.

Chef Richard Abou Zaki a început să gătească de la 8 ani, născut la Piatra Neamţ și mutându-se în Italia la 5 ani. Cariera sa culinară a început la Le Gavroche, apoi a lucrat ca sous-chef în Italia la Osteria Francescana cu Chef Massimo Bottura. După trei ani, și-a deschis restaurantul Retroscena, care a câștigat rapid o stea Michelin. Acum, el deține patru restaurante în Italia, inclusiv unul deschis recent.

Chef Ştefan Popescu a descoperit pasiunea pentru bucătărie mai târziu în viață. A lucrat ca Executive Chef la două hoteluri din București și a studiat patiseria la Institutul Paul Bocuse din Franța, sub îndrumarea campionului mondial Jérôme Langillier. De asemenea, a lucrat temporar la restaurantul Belcanto din Portugalia, al lui Chef Jose Avilez. Acum, Popescu se concentrează pe consultanță pentru deschiderea de restaurante și evenimente, predând la HORECA School și la Kids Chef Academy.

Chef Alexandru Sautner a început cariera în sectorul Horeca în Germania, în 1991. A deschis trei restaurante în Germania între 1998 și 2005. În 2013, s-a întors în România și a inaugurat restaurantul Caelia în Mamaia. În 2015, a lansat Cremeria Emilia, prima gelaterie artizanală din București, devenită ulterior Gioelia cu 14 locații. În 2020, a deschis restaurantul mediteranean Oliveto.


Chef Orlando Zaharia a fost bucătar pentru Preşedinţia României și membru al echipei naționale de bucătari la competiții internaționale. Din 2020, el este GM în România pentru Yarzin-Sella, specializată în servicii de gastronomie premium. A deținut rolul de Executive Chef la Q’s Inn și Pagaia și acum conduce restaurantele CAU din București și Constanța. Chef Zaharia a câștigat titlul de Bucătarul de Aur al Bucureștiului în 2010 și a fost laureatul primei ediții Chef de România în 2019.

Ce spun noii chefi?

Chef Richard Abou Zaki:

“Toată viaţa mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuţite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie şi de a inspira oamenii pasionaţi de acest domeniu. În fiecare zi vreau şi simt nevoia să învăţ ceva nou şi sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulţi oameni pasionaţi de bucătărie.

Eu am o foame de viaţă, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit şi celorlalţi. Am pornit de la 5 angajaţi, acum coordonez o echipă de 45 şi tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o uşă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică şi contemporană.”

Despre Chef Richard Abou Zaki:

  • Găteşte de la vârsta de 8 ani
  • S-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani
  • Şi-a început cariera ca chef de partie în restaurantul Le Gavroche
  • După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana
  • După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare
  • În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile

Chef Ştefan Popescu:

“Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate faţă de emoţiile, aspiraţiile şi pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în cea profesională sunt obiectiv, corect şi flexibil, nu urmăresc perfecţiunea, vreau să descopăr potenţial şi entuziasm, astea sunt aşteptările mele în ceea ce îi priveşte pe concurenţi.

Ce se întâmplă la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O să fie cu intrigă,
tachinări şi show. Colegii mei au un traseu profesional de excepţie, sunt lideri care conduc echipe mari şi cunosc această meserie din toate unghiurile ei, de la spălatul vaselor, până la antreprenoriat. Ca şi caractere şi background suntem totuşi diferiţi şi asta va da un plus de savoare interacţiunii dintre noi.”

Despre Chef Ştefan Popescu:

  • Şi-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată
  • O perioadă a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti
  • Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.
  • Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez
  • În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.

Chef Alexandru Sautner:

“Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experienţe de peste 30 de ani în Horeca şi a rezultatelor extraordinare obţinute de-a lungul timpului în această industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la Chef la Cuţite!

Ştiu că avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastră dar, cu ajutorul echipei şi al colegilor, sunt sigur că o să facem treabă bună! Pe Orlando îl ştiam mai de mult, cu Richard am avut imediat o conexiune, nu ştiu de ce, poate şi pentru faptul că vorbim mai mult în italiană, dar am impresia că-l cunosc de foarte mult timp şi tot el mi-a dat deja o poreclă ( o s-o aflaţi curând ) . Pe Ştefan nu îl ştiam atât de bine, dar îmi place că se anunţă a fi un competitor feroce, iar mie îmi place competiţia!”

Despre Chef Alexandru Sautner:

  • A început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania
  • În 1998 şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea
  • În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia
  • La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii.
  • În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană

Chef Orlando Zaharia:

„Să fiu parte din juriul Chefi la Cuţite este pentru mine un vis împlinit. Încă procesez această informaţie şi este pentru prima oară când nu ştiu o reţetă – reţeta exprimării acestor emoţii. Ştiu însă că abia aştept să începem, să cunosc concurenţii, poveştile şi preparatele lor şi dă dăm drumul competiţiei dintre noi. Va fi foarte interesantă şi această parte…

Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, ştiu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu şi sunt gata sa îi susţin şi să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume’.

Despre Chef Orlando Zaharia:

  • A lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României
  • A fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”
  • A fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia
  • În prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa
  • În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România

De ce Mona Segall i-a ales pe cei 4 jurați pentru Chefi la cuțite

Mai mult, acest lucru este întărit de spusele producătoarei, Mona Segall, care a dat un interviu în urmă cu ceva timp lui Mihai Morar la podcastul Fain & Simplu.

„De reușită au fost cei trei chefi, pentru că au chimia și competitivitatea care este necesară unui asemenea format. Și apoi, pe măsură ce s-a mărit numărul de sezoane, am încercat să aducem tot felul de artificii ca să nu plictisim. Și unul și cel mai important este în continuare castingul, pentru că… pe modelul Românii au Talent. Dacă fiecare concurent vine cu o altă poveste, cu o altă meserie, cu alt gen de mâncare, atunci lumea stă să vadă ce mai urmează. Și ce se mai poate întâmpla, și ce reacție or să mai aibă chefii, și ce poate să li se mai întâmple. Și atunci creează dependență”, a spus Mona Segall.

Mona Segall s-a dat de gol

Așadar, Mihai Morar și-a întrebat invitata în podcast dacă show-urile culinare, în general, au legătură cu mâncarea. Mona Segall a explicat că pentru unii dintre telespectatori reprezintă un aspect important. Totodată, a mărturisit că nu empatizează foarte mult cu telespectatorii care privesc show-ul doar pentru mâncare.

„Pentru unii spectatori contează foarte mult, pentru că sunt unii care se uită pentru asta și care gătesc. Dar nu pot să empatizez foarte tare cu ei pentru că eu nu gătesc, și nu știu și nu mă pricep nici acum. Și atunci, eu încerc să vin cu toate celelalte ingrediente care înseamnă un show de divertisment”, a mai spus Mona Segall, în podcastul Fain&Simplu, moderat de Mihai Morar.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul