×

Richard Abou Zaki: Povestea neștiută a bucătarului cu stea Michelin – Vârstă, studii, și ascensiunea sa în lumea culinară

Richard Abou Zaki: Povestea neștiută a bucătarului cu stea Michelin – Vârstă, studii, și ascensiunea sa în lumea culinară

Richard Abou Zaki: Drumul spre celebritate în gastronomie. De la primele experiențe în bucătărie, la succesul în Italia

Descoperă povestea lui Richard Abou Zaki, chef-ul care a cucerit Italia: Vârsta, educația și cariera lui impresionantă. Află cum și-a urmat visul din copilărie și a ajuns la vârful lumii culinare.

Povestea lui Richard Abou Zaki, maestrul culinar Născut în Piatra Neamț și stabilit în Italia de la vârsta de 5 ani, Richard Abou Zaki, în vârstă de 27 de ani, a început să descopere tainele bucătăriei la doar 8 ani. Motivat de absența mamei sale, angajată în fabrică, Richard a învățat să gătească, dezvoltând o pasiune care l-a condus pe drumul gastronomiei.

„Originile mele sunt din Piatra Neamț, am 26 de ani și provin din Italia. Gătitul a devenit partea mea de viață de la vârsta de 8 ani, când mama mea lucra, și eu am fost lăsat să am grijă de casa. De mic, am visat să devin bucătar,” împărtășește Richard Abou Zaki. Cu o mamă româncă și un tată libanez, întâlniți în Cipru, Richard a moștenit un bogat mozaic cultural.

Despre despărțirea părinților săi survenită când avea doar 6 luni, Richard vorbește cu deschidere. Își amintește de începuturile carierei sale într-un prestigios restaurant din Anglia, decorat cu trei stele Michelin, și de experiențele sale în Italia. Astăzi, el deține patru restaurante, unul dintre acestea fiind premiat cu o stea Michelin.

Relația lui Chef Richard Abou Zaki cu tatăl său după despărțirea părinților

Părinții lui Richard Abou Zaki, întâlniți inițial în Cipru, au devenit rapid părinți, dar relația lor nu a durat mult. La numai 6 luni după nașterea lui Richard, tatăl său a plecat în America.

Richard, care s-a mutat în Italia cu mama sa la vârsta de 5 ani, a menținut contactul cu tatăl său, chiar dacă relația lor a fost distanțată. „După despărțirea părinților mei, tatăl meu s-a mutat în America. Eu am rămas cu mama, dar am păstrat legătura cu tata, vorbind de 2-3 ori pe an. M-am dedicat carierei mele în bucătărie și am simțit că acesta este destinul meu,” a mărturisit Chef Richard.

Tatăl lui Richard, care lucrează ca director de bancă în America, nu a fost inițial de acord cu dorința fiului său de a urma o carieră în gastronomie. El a exprimat îngrijorări privind viabilitatea acestei cariere, sugerând că munca de bucătar sau ospătar este mai potrivită pentru weekenduri și nu oferă un viitor stabil. Cu toate acestea, Richard și-a urmat pasiunea, demonstrând succesul și talentul său în domeniu.

Ascensiunea lui Richard Abou Zaki în lumea gastronomiei și succesul său cu patru restaurante în Italia

Richard Abou Zaki a transformat visul său de a deveni un chef renumit în realitate. După absolvirea unui colegiu privat, sprijinit financiar de mama sa, el a reușit să se stabilească în lumea culinară. Cariera sa a început în Anglia, unde a lucrat ca chef în primul său restaurant premiat cu trei stele Michelin. Ulterior, s-a reîntors în Italia, în Modena, unde a ocupat poziția de sous-chef sub îndrumarea celebrului Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant distins cu trei stele Michelin și clasat pe primul loc în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, de două ori.

Richard Abou Zaki, acum la conducerea a patru restaurante în Italia, își exprimă pasiunea și dedicarea pentru arta culinară: „Am patru restaurante. M-am dedicat complet bucătăriei și nu m-am gândit niciodată să renunț la ea. Restaurantul meu din Italia are o stea Michelin, pe care am obținut-o în doar 9 luni,” a dezvăluit el într-o emisiune TV. Această realizare subliniază angajamentul său profund față de excelență și inovație în domeniul gastronomic.

Partajează acest conținut:

Un comentariu

Publică comentariul