×

Cine este Chef Ștefan Popescu: Profil și Drumul Său: Vârstă, Carieră, Viață Personală. De la pompier la expert în arta culinară

Cine este Chef Ștefan Popescu: Profil și Drumul Său: Vârstă, Carieră, Viață Personală. De la pompier la expert în arta culinară

Cine este Ștefan Popescu? Iată detalii interesante despre chef!

Biografie Ștefan Popescu. Iată cine este cheful și cum și-a început cariera în gastronomie, după ce a renunțat la postul de pompier.

Cine este Ștefan Popescu

Chef Ștefan Daniel Popescu, pe numele său întreg, are 47 de ani și este căsătorit, având doi copii. S-a născut și a crescut în București, însă o mare parte a copilăriei sale și-a petrecut-o la țară.

La acea vârstă, alți bucătari aveau deja mulți ani de experiență sau deveniseră bucătari consacrați. El nu a urmat un liceu de profil culinar, ci unul cu profil tehnic-mecanic, și a participat ca pompier la peste 135 de intervenții în timpul stagiului militar, fiind chiar în linia întâi.

Cariera sa în bucătărie a început în anul 2000, când a aplicat pentru un post în cadrul Hotelului JW Marriott din București pentru a obține un loc de muncă.

A fost ales să lucreze în bucătărie, unde și-a descoperit pasiunea profundă pentru gastronomie. În Anglia, experiența sa s-a amplificat lucrând cu meniuri internaționale și având posibilitatea de a inova rețete din toată lumea. În intervalul 2003-2005, a fost activ în Marea Britanie, apoi în 2006 s-a reîntors în România. Acolo, a ocupat poziția de Sous Chef din 2006 până în 2009, urmat de rolul de Executive Chef între 2009 și 2014 la Hotelul Novotel din București.

Pe parcursul carierei sale, a participat la diverse programe de formare și dezvoltare profesională, acumulând multe certificări și calificări, atât în România, cât și internațional.

Ștefan Popescu, familie

Din uniunea lor au rezultat doi copii minunați, care îi seamănă foarte mult. Bucătarul a mărturisit că soția sa împărtășește cu el dragostea pentru arta culinară, însă le este dificil să gătească împreună deoarece Alina preferă să nu urmeze indicațiile soțului ei în bucătărie.

„Da, Alina, soția mea! Dar nu ne înțelegem în bucătărie și cedez, o las pe ea, pentru că nu îi place să primească indicații din partea mea. Poate este un defect profesional și spun lucrurile pe un ton mai sever, de șef, ceea ce nu prea se pliază pe stilul de gătit relaxat de acasă”, a declarat Ștefan Popescu, în urmă cu mai mult timp.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul