×

Zelenski a discutat cu Papa Francisc despre formula de pace ucraineană

Zelenski a discutat cu Papa Francisc despre formula de pace ucraineană

Președintele Zelenski a discutat cu Papa Francisc despre formula de pace ucraineană

Președintele Volodimir Zelenski a avut o întâlnire importantă cu Papa Francisc, în cadrul căreia au discutat despre formula de pace propusă de Ucraina. Această formulă se bazează pe principiul că întreg teritoriul ucrainean trebuie eliberat de forțele ruse.

Zelenski a menționat că peste 80 de state sunt deja implicate în acest proces, iar numărul acestora va crește în viitor. El a exprimat recunoștința sa față de Vatican pentru sprijinul acordat activității Ucrainei în acest sens.

Ucraina are nevoie de ajutor economic și militar

În același timp, Ucraina se confruntă cu o situație dificilă, fiind esențial să primească noi pachete de ajutor economic și militar. Blocarea politică din Congresul SUA și veto-ul aplicat de Ungaria în Uniunea Europeană au împiedicat eliberarea unor noi tranșe de asistență.

Cu toate acestea, Statele Unite au anunțat deblocarea unui ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acesta include rachete pentru sistemele de apărare aeriană, artilerie și vehicule blindate suplimentare.

Președintele Zelenski a mulțumit Washingtonului pentru sprijinul acordat și a subliniat că teroarea rusă trebuie să fie învinsă. El a promis că Ucraina va face tot posibilul, împreună cu partenerii săi din lumea liberă, pentru a menține nivelul adecvat de cooperare și pentru a contracara terorismul.

Summit dedicat susținerii formulei de pace

Pentru a susține formula de pace propusă de Ucraina, se pregătește organizarea unui summit. Acesta va aduce împreună reprezentanții statelor implicate în procesul de pace, având ca obiectiv eliberarea întregului teritoriu ucrainean de forțele ruse.

În acest context, președintele Zelenski a menționat că a discutat cu Papa Francisc despre activitatea lor comună în cadrul acestui proces. El a evidențiat importanța sprijinului acordat de Vatican și a mulțumit pentru urările de Crăciun și pentru urările de pace adresate Ucrainei și ucrainenilor.

Ucraina se confruntă în prezent cu atacuri rusești tot mai intense, iar președintele Zelenski a subliniat că rezistența, puterea și rezultatele obținute în prezent vor determina cum va trece țara prin această iarnă de război. Este o perioadă dificilă pentru Ucraina, dar aceasta va continua să lupte pentru a-și menține forța și pentru a obține sprijinul partenerilor săi internaționali.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul