×

Misterul funcționarului care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarului de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar

Misterul funcționarului care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarului de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar

Misterul funcționarului care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarului de stat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dezvăluit recent că a primit ajutor din partea unui funcționar pentru a demite secretarul de stat responsabil cu certificarea ca revoluționar. Însă, raportul Corpului de control al premierului, condus de Silviu Gabriel Barbu, nu este încă finalizat, deși premierul a declarat că poate fi cerut de oricine în baza legii 544/2001.

Cine este Silviu Gabriel Barbu?

Silviu Gabriel Barbu, în vârstă de 53 de ani, este șeful Corpului de control al primului ministru. A absolvit liceul în 1988 în Slatina și a obținut diploma de licență în drept în 1994. În următorii zece ani, a lucrat ca procuror și a ocupat funcția de director al penitenciarului Codlea. În 2006, a decis să se implice în politică și a devenit consilier prezidențial al lui Traian Băsescu pentru câteva luni.

Din 2007, a lucrat ca Consilier de Stat în Departamentul Constituțional Legislativ, funcție pe care a deținut-o până în 2012, când s-a transferat la Ministerul Afacerilor Externe. Acolo, a fost promovat de Titus Corlățean și a ocupat funcția de inspector general al Afacerilor Externe – Director al Corpului de Control și Evaluare Diplomatică.

Din 2016 până în 2018, Silviu Gabriel Barbu a fost diplomat și trimis ca însărcinat cu afaceri la ambasada României în Zimbabwe și Malawi. În același an, a lucrat și ca magistrat detașat la MAE – la Agentul Guvernamental pentru CJUE. Ulterior, a revenit ca judecător la Curtea de Apel București, până în decembrie 2020.

Rolul lui Silviu Gabriel Barbu în demiterea secretarului de stat

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a afirmat că Silviu Gabriel Barbu i-a recomandat să-l schimbe din funcție pe secretarul de stat Mihai Dodu, responsabil cu respingerea titlului de „luptător cu rol determinat” la Revoluție. Cu toate acestea, raportul Corpului de control al premierului, condus de Barbu, nu este finalizat încă.

Este important de menționat că Silviu Gabriel Barbu cumulează pensia de la judecătorie cu salariul de secretar de stat, ceea ce înseamnă că are un venit lunar de aproximativ 7.500 de euro net.

Concluzii

Misterul funcționarului care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarului de stat responsabil cu certificarea ca revoluționar rămâne încă nerezolvat. Raportul Corpului de control al premierului, condus de Silviu Gabriel Barbu, este așteptat să aducă mai multă claritate în acest caz. Cu toate acestea, este necesară finalizarea raportului pentru a se trage concluzii definitive.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul