×

Vremea se încălzește în România de joi, 8 februarie

Vremea se încălzește în România de joi, 8 februarie

Vremea se încălzește în România de joi, 8 februarie

Meteorologii au anunțat că vremea în România se pregătește să se încălzească în mod neașteptat începând de joi, 8 februarie. Un val fierbinte va provoca o creștere bruscă a temperaturilor, care vor atinge niveluri record în unele zone ale țării.

Temperaturi extreme și creșteri record

Potrivit prognozei meteo publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime vor ajunge undeva în jurul a 19 grade Celsius spre sfârșitul săptămânii. În alte zone, temperaturile vor atinge chiar și 10 grade Celsius. Aceste valori sunt cu până la 12 grade mai mari decât media normală pentru această perioadă.

Această creștere neobișnuită a temperaturilor a dus la o lipsă a iernii și a adus o vreme mai caldă decât de obicei în ultimele zile. Însă apogeul se va atinge abia joi, 8 februarie, când se așteaptă temperaturi record în multe regiuni ale țării.

Ploi în zonele montane și vânt puternic

Deși în majoritatea țării nu sunt prognozate ploi în următoarele zile, anumite zone montane vor înregistra precipitații mixte și vânt puternic joi, 8 februarie. Potrivit ANM, aceste condiții se datorează schimbărilor radicale de vreme care au loc în prezent.

În ciuda acestor excepții, cerul va fi mai mult senin în sud și sud-est, iar în celelalte regiuni vor fi înnorări, mai persistente în nordul țării. În București, vremea de joi, 8 februarie, se anunță extrem de caldă, cu temperaturi maxime de 18 grade Celsius, cu 13 grade peste normalul perioadei. Noaptea, termometrele vor indica între 3 și 5 grade Celsius, iar șansele de ploaie sunt minime.

Concluzie

În concluzie, România se pregătește să experimenteze o vreme neobișnuit de caldă începând de joi, 8 februarie. Temperaturile vor atinge niveluri record, iar în anumite zone montane vor fi precipitații mixte și vânt puternic. Este important să fim pregătiți pentru aceste schimbări bruste de vreme și să ne adaptăm în consecință.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul