×

Vladimir Putin susține că o înfrângere a Rusiei este „imposibilă”

Vladimir Putin susține că o înfrângere a Rusiei este „imposibilă”

Vladimir Putin susține că o înfrângere a Rusiei este „imposibilă”

Într-un interviu recent acordat jurnalistului conservator Tucker Carlson, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că o înfrângere a Rusiei este „imposibilă”. Această declarație vine la aproape doi ani de la începutul războiului din Ucraina, în contextul în care tensiunile dintre Rusia și Ucraina continuă să escaladeze.

Rusia nu are interes în invadarea altor țări NATO

Vladimir Putin a subliniat că Rusia nu are niciun interes în a invada Polonia, Letonia sau alte țări NATO, calificând un astfel de scenariu ca fiind „absolut exclus”. El a acuzat statele membre NATO că încearcă să înfricoșeze oamenii cu ceea ce el a numit o amenințare rusă imaginară.

Rusia dorește o soluție negociată pentru Ucraina

Președintele rus a declarat că el dorește o soluție negociată pentru conflictul din Ucraina, dar că Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze. Putin a afirmat că Rusia a pregătit deja un document pentru a fi semnat în aprilie 2022, la Istanbul, dar că partea ucraineană a renunțat. El a adăugat că, pentru a opri luptele în Ucraina, trebuie oprită furnizarea de arme și că aceasta ar putea duce la încetarea conflictului în câteva săptămâni.

Obiectivele „operațiunii militare speciale” din Ucraina

Vladimir Putin a explicat că unul dintre obiectivele „operațiunii militare speciale” din Ucraina este denazificarea, adică interzicerea tuturor tipurilor de mișcări neonaziste. El a subliniat că este necesar să se scape de cei care susțin această practică și încearcă să o mențină.

În concluzie, Vladimir Putin susține că o înfrângere a Rusiei este „imposibilă” și că el dorește o soluție negociată pentru conflictul din Ucraina. Cu toate acestea, tensiunile dintre Rusia și Ucraina rămân ridicate, iar rezolvarea conflictului pare încă departe de a fi atinsă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul