×

Cum să obții extrasul de carte funciară într-un mod simplu și eficient

Cum să obții extrasul de carte funciară într-un mod simplu și eficient

Cum să obții extrasul de carte funciară într-un mod simplu și eficient

Cartea funciară reprezintă un înscris public și oficial ce documentează în detaliu evidența imobilelor și terenurilor deținute fie de către persoane fizice, fie de către entități juridice. Acest document conține informații esențiale despre proprietari, caracteristicile imobilelor și terenurilor, precum și alte date relevante care determină locul și particularitățile acestora.

Pentru a obține extrasul de carte funciară, există câteva etape simple și eficiente pe care le poți urma. În primul rând, trebuie să te adresezi Registrului Cadastral și de Carte Funciară din unitatea administrativ-teritorială în care se află imobilul sau terenul de interes. Acolo, vei putea solicita extrasul de informare sau extrasul in extenso, în funcție de nevoile tale.

Extrasul de informare este destinat celor care doresc să obțină o înțelegere generală a situației unui anumit imobil sau teren. Acesta poate fi eliberat la cererea oricărei persoane fizice sau juridice, indiferent de natura lor publică sau privată. Prețul pentru obținerea acestui extras este stabilit conform tarifelor aprobate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Pe de altă parte, extrasul in extenso este mai detaliat și conține informații mai specifice despre imobilul sau terenul în cauză. Acesta poate fi, de asemenea, solicitat de către orice persoană fizică sau juridică, indiferent de natura lor publică sau privată. Tarifele pentru obținerea acestui extras sunt reglementate de același organism.

Pentru a simplifica procesul de obținere a extrasului de carte funciară, este important să fii pregătit cu toate informațiile necesare, cum ar fi adresa completă a imobilului sau terenului și numele proprietarului (dacă este cunoscut). Acest lucru va accelera procesul de căutare și eliberare a extrasului.

În concluzie, obținerea extrasului de carte funciară poate fi un proces simplu și eficient dacă urmezi aceste pași. Accesează Registrul Cadastral și de Carte Funciară din localitatea în care se află imobilul sau terenul de interes, solicită extrasul de informare sau extrasul in extenso și fii pregătit cu toate informațiile necesare. Astfel, vei putea obține în mod rapid și eficient informațiile de care ai nevoie despre proprietatea dorită.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul