×

Alertă de fraudă: Atacatori se folosesc de numele ANAF pentru a obține informații confidențiale

Alertă de fraudă: Atacatori se folosesc de numele ANAF pentru a obține informații confidențiale

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o alertă cu privire la o nouă tactică de fraudă cibernetică, care implică utilizarea numelui instituției pentru a obține informații confidențiale de la contribuabili. Această avertizare vine în urma unor mesaje false transmise în numele ANAF de către atacatorii cibernetici.

Mesaje false sub numele ANAF

Conform comunicatului emis de ANAF, atacatorii se fac trecuți drept reprezentanți ai instituției și cer contribuabililor detalii referitoare la facturi emise. Aceștia solicită informații sensibile și personale, inducând astfel victimele în eroare.

Atenție sporită și precauție

ANAF subliniază importanța ca cetățenii să nu răspundă acestor mesaje și să nu furnizeze date personale sau confidențiale. Instituția reamintește că nu va solicita niciodată informații de acest gen prin e-mail.

Identificarea mesajelor frauduloase

ANAF avertizează că mesajele frauduloase sunt transmise de pe o adresă de e-mail care nu este asociată cu instituția. Aceasta este o metodă prin care atacatorii încearcă să păcălească destinatarii și să obțină informații confidențiale.

Recomandări pentru evitarea incidentelor

Pentru a preveni astfel de incidente, ANAF recomandă contribuabililor să utilizeze exclusiv Serviciul Spațiul Privat Virtual, un serviciu gratuit pus la dispoziție pentru comunicarea securizată cu instituția. Acesta permite interacțiunea sigură cu ANAF și transmiterea documentelor și informațiilor fără riscuri legate de securitatea datelor.

Importanța protejării datelor personale și confidențiale

În contextul creșterii numărului de atacuri cibernetice și de tentative de fraudă, ANAF subliniază importanța vigilenței și a atenției sporite în protejarea datelor personale și confidențiale. Cetățenii trebuie să fie precauți și să nu divulge informații sensibile către persoane necunoscute sau prin canale nesigure.

Pentru a evita căderea victimă a acestor tentative de fraudă cibernetică, contribuabilii trebuie să fie informați și să acționeze cu responsabilitate. ANAF își asumă rolul de a informa în mod constant cetățenii cu privire la aceste riscuri și de a oferi recomandări și soluții pentru a le face față.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul