×

Trucuri pentru a-ți prelungi viața bateriei telefonului – Află ce să eviți!

Trucuri pentru a-ți prelungi viața bateriei telefonului – Află ce să eviți!

Articol despre prelungirea duratei de viață a bateriei telefonului

Recent, pe un forum Reddit, utilizatorul @AsketRS22 a oferit sfaturi pentru durata bateriei de la persoane care au avut același smartphone peste 5 ani. Întrebarea a primit numeroase răspunsuri, iar trucurile folosite par să fie aceleași oferite de experți în ultimii ani.

Trucuri pentru a-ți prelungi viața bateriei telefonului

Utilizatorul @AsketRS22 a subliniat că există anumite practici care pot ajuta la extinderea duratei de viață a bateriei telefonului fără prea mult efort. Printre acestea se numără:

1. Limitează încărcarea la 80%

Încarcă-ți telefonul doar până la 80% în timpul nopții pentru a evita suprasolicitarea bateriei.

2. Evită încărcarea rapidă

Atunci când poți, evită încărcarea rapidă a telefonului pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

3. Nu folosi telefonul în timp ce se încarcă

Folosirea telefonului în timpul încărcării poate avea un impact negativ asupra bateriei, așa că este recomandat să eviți acest lucru.

4. Evită descărcarea completă a bateriei

Nu lăsa bateria să scadă sub pragul de 20-15%, deoarece acest lucru poate afecta durata de viață a acesteia.

Este important să menționăm că aceste sfaturi nu sunt reguli stricte, ci recomandări care pot contribui la menținerea sănătății bateriei telefonului tău.

Optimizarea duratei de viață a bateriei pe diverse platforme

Specialiștii recomandă utilizarea unor setări specifice pentru a optimiza durata de viață a bateriei, în funcție de sistemul de operare al telefonului tău:

iOS (iPhone)

Pentru iPhone-urile cu iOS 13 sau variante mai recente, poți accesa setările bateriei și activa funcția „Optimized Battery Charging” pentru a menține sănătatea bateriei.

Android

Pentru telefoanele Android, caută opțiuni similare cu „Optimized Battery Charging” în meniul de setări pentru a gestiona eficient încărcarea și a prelungi durata de viață a bateriei.

Este esențial să ai grijă de bateria telefonului tău, respectând aceste recomandări pentru a te bucura de o durată de viață mai lungă și performanțe optime!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul