×

Salariul minim european devine obligatoriu și în România: Câți bani vor primi în curând toți angajații români? Crește suma enorm!

Salariul minim european devine obligatoriu și în România: Câți bani vor primi în curând toți angajații români? Crește suma enorm!

Salariul minim european urmează să fie implementat în România în acest an, conform noilor directive ale Uniunii Europene. Această schimbare va aduce beneficii semnificative pentru angajații români cu venituri mici.

Implementarea Salariului Minim European

Începând cu data de 1 iulie, salariul minim european va deveni obligatoriu în România, conform reglementărilor impuse de UE. Acest lucru va reprezenta o creștere semnificativă de la nivelul actual de 3300 lei brut la 3700 lei brut.

Sprijin pentru Angajații cu Venituri Mici

Atingerea acestui obiectiv european important va asigura că angajații cu cele mai mici venituri vor beneficia de cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie. Având în vedere salariul mediu estimat pentru anul 2024 la 7.567 lei, implementarea salariului minim european va oferi un sprijin necesar pentru această categorie de angajați.

Reglementările Propuse de Ministerul Muncii

Ministerul Muncii a început deja elaborarea unei propuneri de reglementare pentru transpunerea Directivei europene privind salariile minime adecvate în legislația națională. Odată ce această directivă va fi transpusă, firmele și angajații plătiți cu salariul minim pe economie vor fi informați cu privire la majorările salariale necesare.

Obiectivul PSD pentru Implementarea Salariului Minim European

Social-democrații au anunțat că își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România până la finalul anului 2024. Potrivit unui comunicat de presă emis ieri, PSD a declarat că specialiștii partidului lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, în colaborare cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, pentru transpunerea acestei directive în legislația națională.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul