×

Trucuri pentru a-ți păstra bateria telefonului în formă optimală

Trucuri pentru a-ți păstra bateria telefonului în formă optimală

Recent, pe un forum Reddit, utilizatorul @AsketRS22 a oferit „sfaturi pentru durata bateriei de la persoane care au avut același smartphone peste 5 ani”. Întrebarea a primit numeroase răspunsuri, iar trucurile folosite par să fie aceleași oferite de experți în ultimii ani.

Recomandări pentru o durată mai lungă a bateriei telefonului

Utilizatorul a sugerat câteva metode care ar putea prelungi viața bateriei telefonului fără prea mult efort. Unul dintre sfaturi este acela de a încărca bateria doar până la 80% pe timp de noapte. De asemenea, se recomandă evitarea încărcării rapide atunci când este posibil și să nu folosești telefonul în timp ce se încarcă.

Evitarea unor obiceiuri care pot afecta durata bateriei

Un alt sfat important este să nu lași bateria să scadă sub 20-15% și să eviți întreruperile bruște ale încărcării. Utilizatorul a subliniat că aceste recomandări sunt bazate pe experiența sa personală și pe informațiile obținute din diverse surse online.

Opțiuni de optimizare a încărcării pentru iPhone și Android

Conform expertului Kewin Charron, este esențial să ai grijă la modul în care îți încarci telefonul pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Pentru utilizatorii de iPhone-uri cu iOS 13 sau versiuni mai recente, există opțiunea „Optimized Battery Charging” care poate fi activată pentru a reduce presiunea asupra bateriei și a îmbunătăți durata de viață.

Cum să gestionezi încărcarea pe telefoanele Android

Pentru telefoanele Android, trebuie să cauți opțiuni similare cu „Optimized Battery Charging” în meniul de setări și să verifici periodic starea de sănătate a bateriei. Prin adoptarea unor practici responsabile de încărcare, poți prelungi durata de viață a bateriei și să te bucuri de performanțe optime pe termen lung.

Sursa: useit.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul