×

Surprize meteo pentru Revelion 2024 și începutul lunii ianuarie: Temperaturi neobișnuit de călduroase în toată țara

Surprize meteo pentru Revelion 2024 și începutul lunii ianuarie: Temperaturi neobișnuit de călduroase în toată țara

Vreme neobișnuit de călduroasă pentru Revelion 2024 și începutul lunii ianuarie în toată țara

O perioadă de temperaturi ridicate în România

ANM a emis o prognoză meteo surprinzătoare pentru următoarele două săptămâni, indicând o perioadă neobișnuit de călduroasă în cea mai mare parte a țării. Conform prognozei, temperaturile vor fi mult peste medie pentru finalul lui decembrie și vor rămâne peste normalul sezonului în prima săptămână a lunii ianuarie.

Detalii privind vremea de Revelion în fiecare regiune

În prima săptămână, se așteaptă temperaturi de aproximativ 12-14 grade Celsius în timpul zilei și 2-4 grade Celsius în timpul nopții. În cea de-a doua săptămână, temperaturile vor scădea ușor, dar vor rămâne peste medie pentru această perioadă. Spre finalul perioadei, valorile termice se apropie de medie, cu maxime de 4-8 grade și minime de 0-3 grade.

Creșterea probabilității de precipitații în a doua săptămână

Începând cu data de 30 decembrie, există o creștere a probabilității apariției precipitațiilor în majoritatea regiunilor țării. Aceste precipitații vor fi slabe în primele zile, dar se vor extinde ulterior.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune

În București și în regiunea Muntenia, temperaturile vor fi peste medie în prima săptămână, cu maxime de 9-11 grade și minime de 2-4 grade. După 31 decembrie, temperaturile vor scădea ușor și vor ajunge la niveluri normale pentru începutul lunii ianuarie. Șansele de ploaie cresc în ultimele zile ale perioadei.

În regiunea Moldova, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în prima săptămână, cu maxime între 8 și 10 grade și minime între 2 și 4 grade. Apoi, temperaturile vor scădea ușor, dar vor rămâne deasupra mediei sezonului. Există probabilitatea unor precipitații slabe începând cu 1 ianuarie.

În regiunea Transilvania, temperaturile vor fi inițial între 8 și 14 grade, cu minime între 2 și 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor fi sub 4 grade, iar cele minime sub -2 grade. Există oscilații ușoare în regimul termic.

În regiunea Banat, temperaturile vor fi inițial între 8 și 16 grade, cu minime între 2 și 8 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor fi de 6-8 grade. Există șanse de precipitații în a doua săptămână.

În regiunea Oltenia, temperaturile vor fi inițial între 12 și 16 grade, cu minime între 0 și 4 grade. Apoi, temperaturile maxime vor fi sub 6 grade, iar cele minime vor fi de -2 grade. Există posibilitatea apariției precipitațiilor începând cu 2 ianuarie.

Sursa informațiilor

Informațiile despre prognoza meteo au fost furnizate de ANM și sunt valabile pentru perioada 25 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. Este recomandat ca populația să se pregătească pentru aceste temperaturi neobișnuit de călduroase și să fie atentă la schimbările de vreme.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul