×

Atac cibernetic la Libra Internet Bank: Hackerii trimit e-mailuri de phishing folosind identitatea unui angajat

Atac cibernetic la Libra Internet Bank: Hackerii trimit e-mailuri de phishing folosind identitatea unui angajat

Atac cibernetic la Libra Internet Bank: Hackerii trimit e-mailuri de phishing folosind identitatea unui angajat

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat cu privire la un atac cibernetic asupra Libra Internet Bank, unde hackerii au folosit identitatea unui angajat pentru a trimite e-mailuri de phishing. Acești infractori cibernetici s-au făcut drept angajați ai băncii și au trimis mesaje redactate în limba română, care conțineau elemente vizuale specifice băncii și date de identificare ale sucursalei din Cluj-Napoca.

Subiectul mesajelor era „RE: documente solicitate”, iar acestea conțineau atașamente malițioase. Scopul principal al atacatorilor era să transmită link-uri malițioase prin intermediul e-mail-ului și să distribuie malware-ul de tip infostealer AGENT TESLA. Prin aceste metode, hackerii încercau să extragă date sensibile, cum ar fi date personale, de autentificare și/sau financiare, de la potențialele victime.

Pentru a evita căderea în capcana acestor atacuri de phishing, DNSC recomandă consumatorilor să citească cu atenție textul mesajelor sau notificărilor pe care le primesc. Este important să se verifice cu atenție sursa mesajelor sau notificărilor primite și să se raporteze orice activități suspecte către DNSC.

Aceasta nu este prima dată când băncile se confruntă cu astfel de atacuri cibernetice. Cu toate acestea, este esențial ca instituțiile financiare să ia măsuri de securitate adiționale pentru a proteja datele clienților lor și pentru a preveni astfel de incidente.

Într-o lume tot mai digitalizată, securitatea cibernetică devine o preocupare majoră. Utilizatorii trebuie să fie vigilenți și să fie conștienți de riscurile pe care le implică deschiderea și accesarea link-urilor sau atașamentelor nesolicitate din e-mailuri. Prin educarea utilizatorilor și prin implementarea măsurilor de securitate adecvate, putem contribui la prevenirea acestor atacuri cibernetice și la protejarea datelor noastre personale și financiare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul