×

Scandal diplomatic în Arabia Saudită – Finala Supercupei Turciei dintre Galatasaray și Fenerbahce amânată din motive politice

Scandal diplomatic în Arabia Saudită – Finala Supercupei Turciei dintre Galatasaray și Fenerbahce amânată din motive politice

Scandal diplomatic în Arabia Saudită: Finala Supercupei Turciei dintre Galatasaray și Fenerbahce amânată din motive politice

Două dintre cele mai mari echipe de fotbal din Istanbul, Galatasaray și Fenerbahce, trebuiau să se întâlnească vineri seară la Riad pentru Finala Supercupei Turciei. Cu toate acestea, partida a fost amânată din cauza unor neînțelegeri politice cu guvernul saudit.

Conform agențiilor internaționale de presă, ambele echipe au refuzat să mai meargă la stadion după ce solicitările lor cu conotații politice au fost respinse de autoritățile saudite. Înainte de meci, Galatasaray și Fenerbahce doreau să intoneze imnul național și să afișeze un banner cu citatul „Pace în țară și în lume” al fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk, în tribunele arenei.

De asemenea, atât Galatasaray cât și Fenerbahce purtau tricouri de antrenament cu chipul lui Ataturk, considerat „părintele Turciei moderne”. Autoritățile saudite au respins categoric aceste cereri și nu au fost dispuse să negocieze în niciun fel.

În plus, festivitatea trebuia să includă și un moment de reculegere în memoria soldaților turci căzuți la datorie. Suporterii veniți din Turcia au exprimat în mod vocal nemulțumirea față de conducătorii federației, care nu au reușit să ajungă la un acord cu saudiții.

În cele din urmă, atât fotbaliștii lui Galatasaray cât și cei ai lui Fenerbahce au luat decizia de a nu pleca de la hotel spre stadionul din Riad, ci să se întoarcă în țară. Federația Turcă de Fotbal va anunța în curând reprogramarea Supercupei, la o altă dată și pe o altă arenă.

Această amânare a finalei Supercupei Turciei în Arabia Saudită reprezintă un scandal diplomatic între cele două țări și arată că fotbalul poate fi afectat de tensiunile politice.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul