×

Mai mulți români vor primi 280 de lei de la stat și alte bonusuri în anul următor

Mai mulți români vor primi 280 de lei de la stat și alte bonusuri în anul următor

Anul 2024 aduce bonusuri mai mari pentru donatorii de sânge din România

Anul viitor, mai mulți români vor primi 280 de lei de la stat, împreună cu alte bonusuri, într-o decizie menită să stimuleze donarea de sânge și să aprecieze eforturile celor care salvează vieți. Potrivit Ministerului Finanțelor, tichetele pe care donatorii le primesc în prezent vor crește de patru ori, de la 67 de lei la 280 de lei, începând cu 1 ianuarie 2024.

Cine poate dona sânge și cum se califică?

Pentru a deveni donator de sânge, trebuie să îndepliniți anumite criterii. Vârsta trebuie să fie cuprinsă între 18 și 60 de ani, iar greutatea trebuie să depășească 50 de kilograme. De asemenea, pulsul trebuie să fie regulat, între 60 și 100 de bătăi pe minut, iar tensiunea arterială sistolică trebuie să fie între 100 și 180 mmHg.

Persoanele care doresc să doneze sânge nu trebuie să fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni și nu trebuie să fie însărcinate sau în perioada menstruală (în cazul femeilor). De asemenea, nu trebuie să fie sub tratament pentru afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine.

Înainte de donarea de sânge, este important să nu consumați grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înainte. Pentru a beneficia de tichetele de 280 de lei și celelalte bonusuri, este necesar să îndepliniți toate aceste cerințe.

Ce bonusuri primesc donatorii de sânge?

Pe lângă tichetele în valoare de 280 de lei, donatorii de sânge beneficiază și de alte bonusuri. Aceștia primesc un set de analize, o adeverință pentru transport cu 50% reducere pe metrou și RATB, precum și o zi liberă plătită de la muncă sau o adeverință pentru școală/facultate. De asemenea, primesc și bonuri de masă valabile până la sfârșitul anului.

În concluzie, decizia de a crește valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge este una necesară pentru a stimula donarea și a aprecia eforturile acestora în salvarea vieților. Este important ca cei care doresc să devină donatori să îndeplinească criteriile de eligibilitate și să respecte recomandările înainte de donarea de sânge. Prin aceste măsuri, statul își arată recunoștința față de acei oameni care fac diferența prin gestul lor generos de a dărui viață celor aflați în nevoie.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul