×

Salariul minim european devine obligatoriu și în România: Câți bani vor primi în curând toți angajații români? Crește suma enorm. Se va aplica până la finalul lui 2024.

Salariul minim european devine obligatoriu și în România: Câți bani vor primi în curând toți angajații români? Crește suma enorm. Se va aplica până la finalul lui 2024.

În curând, angajații din România vor primi un salariu minim conform standardelor europene, conform noilor directive ale Uniunii Europene. Acest lucru vine ca o veste bună pentru cei cu venituri mici, întrucât suma pe care o vor primi va crește semnificativ.

Implementarea Salariului Minim European în România

Salariul minim european va deveni obligatoriu în România până la finalul lui 2024, conform noilor reglementări. Această schimbare va marca o creștere substanțială de la nivelul actual de 3300 lei brut la 3700 lei brut, începând cu data de 1 iulie.

Impactul Asupra Angajaților

Implementarea salariului minim european va asigura că angajații cu venituri mici vor beneficia de cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie, conform obiectivului european. Acest sprijin financiar va fi deosebit de util pentru această categorie de angajați.

Elaborarea Propunerii de Reglementare

Ministerul Muncii a început deja să lucreze la transpunerea Directivei europene privind salariile minime adecvate în legislația națională. Odată ce această directivă va fi transpusă, firmele și angajații plătiți cu salariul minim vor fi informați cu privire la majorările salariale necesare.

Obiectivul de Implementare până la Finalul lui 2024

Social-democrații au anunțat că își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România până la sfârșitul anului 2024. Acest demers vine ca urmare a colaborării strânse dintre PSD și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în elaborarea unei propuneri de reglementare conform directivei europene.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul