×

Revolutia din 1989: Peste 1.500 de certificate de revolutionari urmeaza sa fie anulate

Revolutia din 1989: Peste 1.500 de certificate de revolutionari urmeaza sa fie anulate

Revolutia din 1989: Peste 1.500 de certificate de revolutionari urmeaza sa fie anulate

Mihai Iulian Dodu, fostul secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, a fost demis de premierul Marcel Ciolacu. Această decizie a stârnit controverse deoarece Dodu susține că este una politică și că anularea certificatelor de revoluţionari este un atac asupra unor sentimente.

Decizie politică și grabă în luarea acesteia

Mihai Dodu afirmă că peste 1.500 de certificate de revoluţionari urmează să fie anulate în viitorul apropiat. Această anulare va fi realizată prin repunerea în discuţie a situaţiei oraşelor cu rol determinant în Revoluţia din 1989. El susţine că această decizie nu are niciun argument valid, fiind doar o decizie politică. Dodu consideră că demiterea sa a fost influenţată de cazul premierului Ciolacu, care se confruntă cu contestarea deciziei de retragere a certificatului său de revoluţionar.

Atacuri interne și incertitudine juridică

Mihai Dodu se aşteaptă la „şicane” din partea Serviciului Juridic al Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari, în încercarea de a bloca dosarul de la Tribunalul Buzău. El susţine că aceste manevre interne au scopul de a favoriza premierul Marcel Ciolacu în instanţă. În urma unei discuţii cu premierul, Dodu a dezvăluit că acesta i-a comunicat că are dreptul să dea în judecată instituţia.

Orașele cu rol determinant la Revoluția din 1989

Decizia de a repune în discuţie situaţia oraşelor cu rol determinant în Revoluţia din 1989 a stârnit dezbateri. Instituţia condusă de Mihai Dodu urma să revizuiască aceste situaţii, ceea ce ar putea duce la anularea unui număr semnificativ de certificate de revoluţionari.

Sursa: [sursa]

Partajează acest conținut:

Publică comentariul