×

Reguli absurde pentru care turiștii au fost amendați în 2023: Ce gesturi simple pot atrage sancțiuni

Reguli absurde pentru care turiștii au fost amendați în 2023: Ce gesturi simple pot atrage sancțiuni

Reguli absurde pentru care turiștii au fost amendați în 2023: Ce gesturi simple pot atrage sancțiuni

Turismul a cunoscut o explozie în 2023, întrucât pandemia a restricționat călătoriile omenirii. Totuși, această creștere a adus cu sine o serie de reguli și inconveniente, așa cum vei descoperi din detaliile următoare.

Limitarea numărului de nave de croazieră și majorarea taxelor

Economedia.ro informează că măsurile evidente adoptate au inclus limitarea numărului de nave de croazieră, majorarea taxelor turistice și impunerea unor restricții privind accesul vizitatorilor.

Plaja Pelosa: Interdicția folosirii prosoapelor

În încercarea de a gestiona valul masiv de turiști ce asediau celebrele plaje din Sardinia, autoritățile au introdus reguli stricte. În 2023, regulile stricte s-au extins și în lumea plajelor populare. Pe lângă limitarea numărului de vizitatori și a intervalului orar, plaja Pelosa de pe coasta vestică a interzis folosirea prosoapelor.

Spiaggia Rosa: Plaja rămâne închisă

Continuând în Sardinia, celebra plajă roz, Spiaggia Rosa, a rămas închisă, iar cei care încalcă interdicția riscau amenzi de până la 500 de euro pentru acces și chiar 3.500 de euro pentru furtul de nisip.

Portugalia: Amenzi pentru muzica prea tare pe plajă

În Portugalia, turiștii au fost avertizați la începutul anului despre posibilitatea unor amenzi uriașe de până la 36.000 de euro pentru deranjul produs de muzica prea tare pe plajă. Dispozitivele portabile pentru redarea melodiilor la volum ridicat, care tulburau liniștea localnicilor și a turiștilor, au fost interzise de Autoritatea Maritimă Națională.

Sevilia: Interdicții împotriva comportamentelor antisociale

În Sevilia, autoritățile au luat măsuri pentru a combate comportamentele antisociale, adoptând o lege care restricționează actele obscene în spațiul public. Interdicțiile includ purtarea lenjeriei intime în public și a costumelor cu mesaje sexiste, împreună cu interdicții împotriva oricărei forme de exhibiționism obscen.

Portofino: Zone de interdicție pentru selfie-uri

Micul oraș de pe Riviera italiană, Portofino, a devenit o atracție turistică importantă, provocând aglomerări și blocând potecile cu turiști în căutare de selfie-uri perfecte. Primarul a introdus zone de interdicție în timpul verii, iar cei surprinși stând prea mult timp pe chei între orele 10:30 și 18:00 se confruntă cu amenzi de 270 de euro.

Sursa: playtech.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul