×

Pensionarii cu indemnizații sociale vor primi 800 de lei în plus la pensii din 2024

Pensionarii cu indemnizații sociale vor primi 800 de lei în plus la pensii din 2024

Recalcularea pensiilor aduce beneficii majore pentru pensionarii cu indemnizații sociale

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că recalcularea pensiilor, programată pentru luna septembrie, va aduce o veste bună pentru românii cu cele mai mici pensii, cunoscute sub denumirea de indemnizații sociale.

Majorări considerabile pentru pensionarii cu indemnizații sociale

Potrivit declarațiilor ministrului, un pensionar cu o indemnizație socială de 1.125 de lei va primi 800 de lei în plus la recalcularea pensiei din septembrie. Această creștere semnificativă vine ca rezultat al noilor modificări legislative care ajustează toate pensiile cu 13,8% începând cu 1 ianuarie.

Creșteri substanțiale pentru cei cu o vechime îndelungată în muncă

Recalcularea din septembrie 2024 va aduce o majorare semnificativă pentru cei cu o vechime îndelungată în muncă. Conform simulărilor realizate de Ministerul Muncii, pentru un pensionar cu o indemnizație socială minimă de 1.125 de lei în prezent și o vechime în muncă de 35 de ani, creșterea va fi de 87%, adică peste 1900 de lei.

Noi reglementări pentru calculul pensiilor

Explicația acestei creșteri notabile se datorează noii legi a pensiilor, care acordă beneficii sporite celor cu o lungă perioadă de contribuție la sistemul de pensii. Punctele de stabilitate devin un factor esențial, oferind puncte suplimentare pentru fiecare an lucrat după anumite intervale de timp.

Recalcularea pensiilor sociale începând cu septembrie 2024

Recalcularea pensiilor sociale de la 1 septembrie 2024 va implica o nouă formulă de calcul, utilizând valoarea punctului de referință (VPR) înmulțită cu numărul total de puncte. Valoarea punctului de referință, conform noii legi a pensiilor, va fi de 81 de lei.

Astfel, pensionarii cu indemnizații sociale vor beneficia de majorări considerabile la pensii începând cu anul 2024, ajutându-i să-și îmbunătățească nivelul de trai și să se bucure de o bătrânețe mai sigură și mai liniștită.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul