×

Orange România se unește cu fostul Romtelecom, iar statul controlează 20% din capital

Orange România se unește cu fostul Romtelecom, iar statul controlează 20% din capital

Orange România se unește cu fostul Romtelecom, iar statul controlează 20% din capital

Într-o mișcare surprinzătoare, Orange România a anunțat că va fuziona cu fostul Romtelecom, în urma semnării unui acord cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Această tranzacție va duce la o schimbare majoră în peisajul telecomunicațiilor din România.

Orange devine liderul pieței de telecomunicații din România

Odată cu fuziunea, Orange va deține 80% din capitalul social al companiei rezultate, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața de telecomunicații din România. Orange România a reușit să devină unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații mobile din țară și, prin această fuziune, va extinde și în domeniul telecomunicațiilor fixe.

Implicațiile pentru consumatori

Pentru consumatori, această fuziune poate aduce beneficii în ceea ce privește calitatea serviciilor și acoperirea rețelei. Orange România și fostul Romtelecom vor combina resursele și expertiza pentru a oferi o experiență mai bună a utilizatorilor. De asemenea, această fuziune ar putea duce la o diversificare a ofertelor de servicii și la o creștere a competitivității pe piață.

Statul român devine acționar minoritar

O altă implicare importantă a acestei fuziuni este faptul că statul român va deține 20% din capitalul social al companiei rezultate. Prin intermediul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, statul va avea un cuvânt important de spus în strategia și dezvoltarea viitoare a companiei. Această implicare a statului poate fi privită ca o măsură de protecție a intereselor naționale într-un domeniu atât de sensibil ca telecomunicațiile.

Finalizarea tranzacției în prima jumătate a anului 2024

Tranzacția dintre Orange România și fostul Romtelecom urmează să fie finalizată în prima jumătate a anului 2024. Până atunci, cele două companii vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a îmbunătăți serviciile oferite clienților. Această fuziune reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea industriei de telecomunicații din România și va avea un impact semnificativ asupra pieței și a consumatorilor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul