×

LIDL, Profi, Kaufland și alte magazine mari în România închise de ANPC! Descoperite nereguli grave

LIDL, Profi, Kaufland și alte magazine mari în România închise de ANPC! Descoperite nereguli grave

ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) a anunțat că în acest an au fost descoperite nereguli grave în unele dintre cele mai mari magazine din România, printre care se numără LIDL, Kaufland și Profi. Aceste nereguli au dus la închiderea temporară a unor magazine și la aplicarea unor sancțiuni drastice.

Control riguros în marile magazine

ANPC a desfășurat peste 4.700 de acțiuni de control pe parcursul primelor 11 luni ale anului 2023, vizând modul în care marile lanțuri de retail respectă prevederile legale în domeniu. Printre magazinele verificate s-au numărat LIDL, Profi, Kaufland, Carrefour, Mega Image, Penny, Metro, Auchan, Selgros și Cora, toate din întreaga țară.

Nereguli descoperite în lanțurile de retail

Rezultatele acestor controale au scos la iveală o serie de nereguli grave. ANPC a aplicat peste 6.300 de amenzi contravenționale, în valoare totală de aproximativ 51,1 milioane de lei. De asemenea, au fost acordate aproape 1.550 de avertismente pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor.

Oprirea temporară a prestării serviciilor și comercializării unor produse

Ca urmare a constatărilor făcute, ANPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 356 de magazine. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de peste 2,5 milioane de lei, iar unele produse în valoare de aproximativ 10 milioane de lei au fost retrase definitiv de pe piață. Aceste produse proveneau atât din spațiul European, cât și din zona extracomunitară.

Impactul asupra consumatorilor

Descoperirea acestor nereguli în marile magazine adorate de români ridică semne de întrebare cu privire la calitatea și siguranța produselor comercializate. Consumatorii trebuie să fie conștienți de aceste probleme și să fie atenți la ceea ce achiziționează. ANPC continuă să monitorizeze respectarea prevederilor legale și va lua măsuri în continuare pentru protecția consumatorilor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul