×

Marcel Ciolacu anunță finanțare de 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei

Marcel Ciolacu anunță finanțare de 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei

Într-o mișcare menită să revigoreze infrastructura rutieră din regiunea Moldovei, Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a obținut o finanțare semnificativă pentru construcția Autostrăzii Moldovei.

600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei

Marcel Ciolacu a dezvăluit că Guvernul a securizat 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru Autostrada Moldovei. Această sumă reprezintă jumătate din bugetul total necesar pentru finalizarea proiectului A7, care va conecta regiunea Moldovei la rețeaua de autostrăzi naționale.

Impactul investiției

Această finanțare majoră va avea un impact semnificativ asupra infrastructurii rutiere din Moldova, facilitând transportul și accelerând dezvoltarea economică a regiunii. Autostrada Moldovei va deschide noi oportunități de afaceri, va reduce timpul de călătorie și va îmbunătăți accesul la resursele din zonă.

Modernizarea căii ferate Predeal – București – Constanța

Pe lângă Autostrada Moldovei, Guvernul a aprobat și modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța, un proiect în valoare de 500 de milioane de euro. Această inițiativă va permite călătoriilor să se deplaseze mai rapid și mai eficient între București și cele două destinații populare de la munte și mare.

Investiții în infrastructura rutieră și feroviară

Marcel Ciolacu a subliniat importanța investițiilor masive în infrastructura rutieră și feroviară pentru dezvoltarea economică a României. Aceste proiecte vor contribui la creșterea calității vieții cetățenilor și la consolidarea legăturilor de transport între regiuni.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul