×

CNA anunță începerea campaniei electorale pe televiziune și radio pentru alegerile locale din iunie

CNA anunță începerea campaniei electorale pe televiziune și radio pentru alegerile locale din iunie

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a dat startul campaniei electorale pe posturile de televiziune și radio pentru alegerile locale din iunie, conform deciziei luate pe data de 10 mai. Iată cum se desfășoară această campanie:

Accesul competitorilor electorali

Candidații, reprezentanții partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum și candidații independenți au acces gratuit la posturile de radio și televiziune. Aceștia trebuie să respecte regulile stabilite conform Legii nr. 115/2015.

Principiile campaniei electorale

Echitate

Toți candidații trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuți electoratului, asigurându-se un tratament egal pentru fiecare.

Echilibru

Radiodifuzorii publici și privați sunt obligați să prezinte activitățile de campanie ale competitorilor electorali în mod echilibrat, fără discriminare.

Corectitudine

Este esențial ca toți competitorii electorali să beneficieze de un tratament obiectiv și echidistant din partea posturilor de radio și televiziune, asigurând astfel un proces electoral corect.

Concluzie

Campania electorală este în plină desfășurare, iar CNA monitorizează atent modul în care sunt respectate principiile de echitate, echilibru și corectitudine în prezentarea activităților de campanie. Așteptăm cu interes evoluția acestui proces electoral în drumul către alegerile locale din luna iunie.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul