×

UDMR trage un semnal de alarmă împotriva traseismului politic.

UDMR trage un semnal de alarmă împotriva traseismului politic.

UDMR trage un semnal de alarmă împotriva traseismului politic

UDMR a depus o propunere de modificare la legea privind traseismul politic

Recent, Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a făcut cunoscut faptul că Uniunea a prezentat o propunere de modificare a legii care permite traseismul politic al primarilor fără consecințe asupra mandatului acestora.

Argumentele UDMR împotriva traseismului politic

Attila a subliniat că traseismul politic este incorect față de alegători și ar crea instabilitate politică, subordonând administrația publică locală intereselor politice. Acest lucru ar aduce prejudicii democrației și transparenței în procesul decizional.

Reacția Senatului față de propunerea UDMR

Deși propunerea UDMR nu a fost inclusă pe ordinea de zi a plenului Senatului, aceasta a fost adoptată tacit și nemodificată. Acest lucru a stârnit nemulțumire în rândul membrilor UDMR, care consideră că este necesară o dezbatere amplă și transparentă asupra acestei chestiuni sensibile.

Impactul traseismului politic asupra alegerilor locale

UDMR a atras atenția că organizarea alegerilor locale în același timp cu cele europarlamentare ar putea genera confuzie și ar putea afecta legitimitatea procesului electoral, dat fiind că mandatul actualilor primari și consilieri locali durează până în toamna acestui an.

© 2023 Jurnalist Creativ. Toate drepturile rezervate.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul