×

Hanul Ancuței: o călătorie în timp printre haiduci și tradiții culinare.

Hanul Ancuței: o călătorie în timp printre haiduci și tradiții culinare.

Hanul Ancuței din comuna Tupilați: o experiență culinară și culturală de neuitat

Istorie și tradiție

Hanul Ancuței, situat în comuna Tupilați din județul Neamț, este mai mult decât o simplă cârciumă – este un loc încărcat de istorie și tradiții. Construit în 1718 de vornicul Ștefan Catargiu, hanul a devenit faimos datorită poveștilor haiducilor care își făceau veacul acolo și a operei literare a lui Mihail Sadoveanu, care poartă același nume.

Oază de ospitalitate și bucate tradiționale

Descriind Hanul Ancuței ca fiind o adevărată cetate, Mihail Sadoveanu a pus în valoare frumusețea și autenticitatea acestui loc. Astăzi, hanul continuă să își primească oaspeții cu aceeași ospitalitate și oferă o gamă variată de delicii culinare tradiționale. Bucătarii de la Hanul Ancuței reușesc să păstreze gustul autentic al mâncărurilor de altădată, iar premiul pentru cea mai bună gastronomie tradițională este o dovadă în acest sens.

Rezervări și prețuri accesibile

Dacă dorești să trăiești o experiență autentic românească la Hanul Ancuței, poți face rezervări online pe site-urile de specialitate. Cu un preț de doar 200 de lei pe noapte de cazare, Hanul Ancuței îți oferă șansa de a te bucura de confortul unei vechi hanuri și de a savura bucate tradiționale delicioase.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul