×

Fostul primar din Constanța, acuzat de abuz în serviciu, scapă de dosarul penal

Fostul primar din Constanța, acuzat de abuz în serviciu, scapă de dosarul penal

Fostul primar din Constanța, acuzat de abuz în serviciu, scapă de dosarul penal

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, a scăpat de dosarul penal în care era acuzat de abuz în serviciu. Dosarul privind reautorizarea complexului Riviera Residence, situat pe plaja din Mamaia, s-a prescris în anul 2021, conform informațiilor furnizate de Info Sud-Est.

Demisia din PSD și acuzațiile anterioare

Anchetat de DNA, Decebal Făgădău a demisionat din PSD după ce a fost trimis în judecată în acest dosar, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare din 2020. Într-un alt dosar, fostul primar a fost achitat în primă instanță de Tribunalul Constanța. Acesta era acuzat că ar fi vândut ilegal mai multe terenuri din Constanța. Cu toate acestea, Decebal Făgădău nu a transmis un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Procesul și implicarea altor persoane

Dosarul Riviera Residence a fost deschis în decembrie 2017 și viza acuzații de abuz în serviciu pe numele lui Decebal Făgădău, precum și a altor persoane implicate, printre care Radu Mazăre, fost primar al Constanței. Alte nume în acest dosar sunt Fulvia Dinescu, Luiza Tănase, Nicoleta Constantin și Mariana Munteanu, toți fiind angajați ai Primăriei Municipiului Constanța la momentul faptelor.

Efectul prescrierii dosarului

Din păcate, în acest caz, faptele s-au prescris în anul 2021, ceea ce a dus la scăparea fostului primar de acuzațiile de abuz în serviciu. Această situație ridică întrebări cu privire la eficiența sistemului judiciar și la necesitatea unor reforme care să asigure o justiție echitabilă și transparentă.

În concluzie, fostul primar din Constanța, Decebal Făgădău, scapă de dosarul penal în care era acuzat de abuz în serviciu, din cauza prescrierii faptelor în anul 2021. Această situație ridică semne de întrebare cu privire la eficiența sistemului judiciar și la necesitatea unei justiții mai echitabile și transparente în România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul