×

Benzina și motorina continuă să se scumpească în România! Șoferii, afectați de creșterea necontenită a prețurilor la carburanți

Benzina și motorina continuă să se scumpească în România! Șoferii, afectați de creșterea necontenită a prețurilor la carburanți

Șoferii români se confruntă cu noi creșteri ale prețurilor la carburanți

Șoferii din întreaga Românie sunt din ce în ce mai afectați de creșterea necontenită a prețurilor la benzină și motorină. În ultimele zece zile, prețurile au crescut pentru a cincea oară, generând exasperare și dificultăți financiare.

O serie de majorări succesive

OMV Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil și toți ceilalți jucători importanți de pe piața carburanților au majorat tarifele într-un interval de doar zece zile. Această serie de creșteri repetate nu este o noutate pentru șoferi, care se confruntă cu consecințele financiare tot mai grele în viața lor de zi cu zi.

Prețurile care nu încetează să crească

Situația este demoralizantă, cu prețurile la benzină și motorină înregistrând majorări succesive în ultima perioadă. Vineri, a fost înregistrat un avans de 4 bani per litru la benzină, urmat de o majorare similară la motorină luni. Astfel, în prezent, benzina standard oscilează între 6,74 și 6,90 de lei per litru, în timp ce motorina se situează între 7,24 și 7,35 de lei per litru. Aceasta înseamnă că prețurile au crescut cu doi bani per litru la benzină și cu trei bani per litru la motorină, plasând un stres suplimentar pe bugetul șoferilor.

Bugetul șoferilor afectat

Consecințele financiare ale acestor majorări se resimt din ce în ce mai puternic în buzunarul șoferilor. De exemplu, pentru un șofer care dorește să alimenteze un rezervor de benzină de 70 de litri, costul total ajunge acum la 471,8 de lei. Comparativ cu prețurile de la sfârșitul anului trecut, când un litru de benzină costa între 6,43 și 6,59 de lei, situația actuală este cu totul diferită.

Impactul majorării accizelor

Această realitate financiară dificilă pentru șoferi se datorează majorării accizelor de peste 13% impuse de guvern în ultima zi a anului trecut. În urma acestei decizii, prețurile la carburanți au crescut într-un mod alarmant, adăugând un nou stres financiar asupra șoferilor.

Previziuni sumbre pentru viitor

Previziunile nu sunt încurajatoare, deoarece se anunță o nouă creștere semnificativă a prețurilor pe data de 1 iulie. Începând din acea zi, prețurile vor cunoaște o creștere de 43 de bani per litru la benzină și 43 de bani per litru la motorină. Această situație pune într-o lumină și mai nefavorabilă situația financiară a șoferilor din România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul