×

Crescătorii români din sectorul bovinelor de carne primesc 100 de euro de la stat de persoană

Crescătorii români din sectorul bovinelor de carne primesc 100 de euro de la stat de persoană

Românii care cresc bovine de carne vor primi 100 de euro de la stat de persoană

Guvernul a decis să ofere un sprijin financiar în valoare de 100 de euro de la stat pentru fiecare crescător român din sectorul bovinelor de carne. Această măsură vine în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și are ca scop compensarea pierderilor generate de creșterea prețurilor la furaje, combustibil și alte costuri necesare în activitatea de creștere a animalelor.

Cine sunt beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat?

Toți crescătorii de bovine de carne și bubaline care îndeplinesc anumite criterii pot beneficia de acest sprijin financiar. Printre condițiile impuse se numără:

  • Deținerea unui efectiv de bovine de carne sau bubaline în exploatație, înregistrat în Baza Națională de Date a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
  • Înregistrarea bovinelor de carne și bubalinelor în registrul genealogic al rasei, secțiunea principală sau suplimentară.
  • Deținerea a cel puțin 50% din efectivul de bovine și/sau bubaline la data de 31 martie 2023.

Cum se va face acordarea banilor?

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, crescătorii de bovine de carne trebuie să depună o cerere în perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Suma de 100 de euro va fi acordată pentru fiecare animal înregistrat în exploatație, în limita efectivului deținut la data de 31 martie 2023. Această schemă de ajutor de stat este valabilă până la data de 31 decembrie 2023.

Autoritățile speră că această măsură va ajuta crescătorii români din sectorul bovinelor de carne să facă față provocărilor economice generate de criza actuală. Prin sprijinirea financiară a acestor fermieri, se urmărește menținerea și dezvoltarea industriei de creștere a animalelor în România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul