×

Erdogan minimalizează consecințele amânării Supercupei Turciei

Erdogan minimalizează consecințele amânării Supercupei Turciei

Erdogan minimalizează consecințele amânării Supercupei Turciei

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a minimalizat consecințele amânării Supercupei Turciei, care trebuia să se dispute la Riad, la cererea organizatorilor saudiți. Meciul ar fi trebuit să opună două cluburi din Istanbul, Galatasaray și Fenerbahçe, dar a fost amânat în ultimul moment după ce organizatorii saudiți au refuzat să permită jucătorilor să poarte tricouri cu „sloganuri politice”.

Refuzul organizatorilor saudiți

Jucătorii celor două echipe au vrut să poarte tricouri cu imaginea lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Turciei moderne, pentru a sărbători centenarul Republicii Turce. Cu toate acestea, organizatorii saudiți au refuzat această cerere, ceea ce a dus la decizia de amânare a meciului.

Reacția Federației Turce de Fotbal

Atât echipele participante, cât și Federația Turcă de Fotbal au decis să amâne meciul în urma refuzului organizatorilor saudiți. Cu toate acestea, Federația turcă de fotbal a fost criticată pentru că a permis ca meciul să se joace în Arabia Saudită și nu în Turcia.

Acuzațiile partidului de opoziție CHP

Partidul de opoziție turc CHP, fondat de Atatürk, a acuzat guvernul că nu a apărat onoarea Turciei în această situație. Liderul CHP, Ozgur Ozel, a declarat că principalul vinovat este Erdogan, care a făcut din Atatürk o monedă de schimb.

Răspunsul lui Erdogan

La o ceremonie desfășurată la Istanbul, Erdogan a replicat acuzațiilor, spunând că el apără onoarea Turciei și a poporului turc. El a subliniat că a face din sport o problemă politică este greșit, inutil și nu servește niciunui interes.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul