×

Descoperă frumusețea Grădinilor Mirabell din Salzburg, Austria!

Descoperă frumusețea Grădinilor Mirabell din Salzburg, Austria!

Descoperă frumusețea și istoria Grădinilor Mirabell din Salzburg, Austria!

Oază verde în inima orașului Salzburg

Grădinile Mirabell sunt renumite pentru frumusețea lor barocă și atmosfera fermecătoare, întinzându-se pe o suprafață de peste 17 hectare. Acestea oferă o varietate de atracții, de la sculpturi și fântâni spectaculoase la grădini de flori impecabile și labirinturi verzi.

Istoria bogată a Grădinilor Mirabell

În secolul al XVII-lea, arhiepiscopul Wolf Dietrich von Raitenau a creat grădinile ca un cadou pentru amanta sa, Salome Alt. Ulterior, în anii 1720, arhitectul Johann Lukas von Hildebrandt a renovat grădinile în stil baroc francez sub conducerea arhiepiscopului Franz Anton von Harrach.

Atracții principale

  • Scările Mirabell: Cunoscute ca „Scările Îngerilor”, oferă o priveliște panoramică asupra grădinilor și a orașului Salzburg.
  • Grădina de flori: O explozie de culori și parfumuri, cu o varietate de flori aranjate în modele intricate.
  • Fântâna Pegasus: Capodopera barocă a grădinilor, înfățișând calul înaripat Pegasus.
  • Labirintul: Atracție populară pentru copii și adulți deopotrivă.
  • Palatul Mirabell: Gazduiește primăria orașului Salzburg și completează eleganța grădinilor.

Evenimente și concerte pe tot parcursul anului

Grădinile Mirabell găzduiesc diverse evenimente, de la concerte de muzică clasică la festivaluri de film și piețe de Crăciun, menite să încânte vizitatorii.

Relaxare și frumusețe naturală

Grădinile Mirabell sunt locul perfect pentru relaxare, unde vizitatorii se pot plimba pe aleile umbrite, pot admira sculpturile și fântânile sau se pot relaxa pe o bancă sub un copac bătrân.

Grădinile Mirabell sunt o destinație turistică populară și o emblemă a orașului Salzburg. Cu frumusețea lor barocă și atmosfera fermecătoare, grădinile oferă o experiență de neuitat pentru vizitatori de toate vârstele.

Suntem un grup tanar de pasionati de design interior, design exterior, arhitectura, amenajari si gradinarit si ne place sa oferim sfaturi si sugestii utile despre amenajarea locuintelor si a gradinilor. Informati si foarte entuziasti vrem sa te tinem mereu la curent cu ultimele tendinte si idei in materie de design. Povesteacasei.ro – Website din familia Publyo.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul