×

De ce este important să te îmbraci în roșu de Revelion

De ce este important să te îmbraci în roșu de Revelion

De ce este important să te îmbraci în roșu de Revelion

În fiecare an, oamenii se pregătesc cu entuziasm pentru noaptea dintre ani, dorindu-și ca următorul an să fie plin de belșug și fericire. Însă, conform tradițiilor și superstițiilor românești, există câteva obiceiuri pe care trebuie să le respectăm dacă ne dorim ca anul nou să ne aducă noroc și prosperitate.

Unul dintre cele mai importante aspecte este îmbrăcămintea. Potrivit tradiției, trebuie să purtăm ceva roșu în noaptea de Revelion. În Banat, se spune că lenjeria intimă trebuie să fie roșie și nouă. Aceasta simbolizează dragostea și pasiunea, aducând astfel noroc în viața sentimentală pentru anul care vine. De asemenea, este considerat ghinion să purtăm haine rupte sau găurite, deoarece acest lucru poate atrage sărăcia în viața noastră.

Totodată, avem grijă să avem bani în buzunar în noaptea dintre ani. Tradiția spune că trebuie să avem doar bani mari în buzunare, nu mărunțiș, pentru a ne asigura că vom avea un an financiar prosper. De asemenea, este important să nu avem portofelul gol, deoarece acest lucru poate atrage lipsurile materiale în viața noastră.

Un alt obicei pe care trebuie să-l respectăm este consumul de 12 boabe de struguri imediat după trecerea în noul an. Se crede că fiecare boabă de strugure aduce noroc în fiecare lună a anului următor. Așadar, pentru a ne asigura că vom avea un an plin de belșug și reușite, nu trebuie să uităm să savurăm aceste boabe de struguri.

Noaptea dintre ani trebuie petrecută cu zgomot, întrucât se crede că acest lucru alungă spiritele rele și aduce bucurie și prosperitate în casele noastre. Fetele nemăritate au un obicei aparte: pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă pentru a-și visa omul cu care le este sortit să se căsătorească. Astfel, ele speră că vor avea parte de o iubire adevărată în noul an.

În noaptea de Revelion, avem obiceiul de a ne pune o dorință. Se spune că dorințele puse în această noapte magică au cele mai mari șanse să se îndeplinească. Așadar, nu trebuie să uităm să ne gândim la ceea ce ne dorim cu adevărat și să ne punem o dorință specială pentru anul nou.

Pentru a atrage norocul în anul următor, pe masa de revelion trebuie să avem câte o ramură de vâsc. Se crede că aceasta aduce belșug și prosperitate în casele noastre. De asemenea, tradiția spune că prima persoană care ne va bate la ușă în prima zi din an trebuie primită în casă, deoarece se consideră că este un semn de bun augur să primești un oaspete primitor în noul an.

În concluzie, tradițiile și superstițiile legate de noaptea dintre ani ne învață că detalii aparent mici, precum culoarea îmbrăcămintei sau obiceiurile alimentare, pot avea un mare impact asupra anului nou. Prin respectarea acestor tradiții, sperăm să aducem noroc, fericire și prosperitate în viața noastră în anul care vine.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul