×

Rusia continuă atacurile asupra Ucrainei: Noi atacuri cu drone în orașul Harkov

Rusia continuă atacurile asupra Ucrainei: Noi atacuri cu drone în orașul Harkov

Rusia continuă atacurile asupra Ucrainei: Noi atacuri cu drone în orașul Harkov

Rusia a lansat noi atacuri asupra Ucrainei în zorii zilei de duminică, vizând orașul Harkov din nord-estul țării. Autoritățile locale au raportat că mai multe drone de fabricație iraniană au efectuat atacuri asupra clădirilor din centrul orașului, avarând cafenele, clădiri rezidențiale și de birouri. Primarul orașului, Ihor Terekhov, a declarat că aceste atacuri nu au vizat instalații militare și nu a menționat dacă au fost victime sau nu. Cu toate acestea, el a subliniat că orașul nu se lasă intimidat de astfel de acțiuni.

Mai multe victime în Rusia

Acest nou atac vine la doar o zi după ce un atac atribuit armatei ucrainene a avut loc în orașul rus Belgorod, soldându-se cu moartea a 21 de persoane și rănirea a aproximativ 110. Acesta este cel mai mortal atac asupra civililor din Rusia de la începutul conflictului din februarie 2022. În urma acestui incident, Ministerul rus al Apărării a promis că nu va rămâne nepedepsit.

<h3"Acuzații reciproce la nivel internațional

Într-o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a acuzat Ucraina de comiterea „unui act deliberat de terorism” și de utilizarea munițiilor cu dispersie în atacul de la Belgorod. Pe de altă parte, aliații Ucrainei au replicat, susținând că președintele rus, Vladimir Putin, este responsabil pentru declanșarea războiului, având în vedere prezența masivă a trupelor rusești în Ucraina.

Continuarea escaladării conflictului

În ultimele zile, ambele părți implicate în conflict au intensificat atacurile. Autoritățile ucrainene au raportat că 40 de persoane au fost ucise în bombardamentele din ultima zi, inclusiv 17 în capitala Kiev. De asemenea, alte atacuri rusești au avut loc în regiunile Herson, Zaporojie și Cernihiv, soldându-se cu moartea a trei persoane și rănirea altor 26 în Harkov.

În contextul acestor evenimente, președintele Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, urmează să susțină discursuri de Anul Nou. Anul 2023 a fost marcat de eșecul contraofensivei ucrainene și de înghețarea aproape totală a liniei frontului, iar tensiunile continuă să crească în regiune.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul