×

De ce bijuteriile cu Ochiul Rău sunt atât de populare în Turcia

De ce bijuteriile cu Ochiul Rău sunt atât de populare în Turcia

De ce bijuteriile cu Ochiul Rău sunt atât de populare în Turcia

Bijuteriile cu Ochiul Rău au devenit extrem de populare în Turcia, iar în rândurile următoare vom descoperi de ce acest simbol este atât de căutat de femeile din această țară.

Originea acestui simbol se pierde în Antichitatea elenă, unde era considerat un simbol al mândriei. Cu toate acestea, purtarea acestui ochi de sticlă pentru a-și afișa statutul putea atrage mânia zeilor, conform credințelor antice.

În cultura turcă, Ochiul Rău, pictat în nuanțe senine de albastru, are o misiune aparte – aceea de a proteja oamenii de spiritele rele. De aceea, femeile din Turcia își achiziționează bijuterii cu acest simbol. De-a lungul timpului, acest ochi albastru turcesc a fost introdus și în decorațiuni, cadouri și suveniruri, devenind unul dintre cele mai populare elemente turistice.

Superstițioșii turci au obiceiul de a agăța Ochiul Rău în copaci sau în fața caselor, deoarece cred că astfel vor fi protejați de spiritele rele. Această tradiție este încă practicată în unele părți ale țării.

Într-o altă cultură, cea a vechilor indieni, ochiul era considerat principala sursă a energiei organismului și trebuia protejat cu orice preț. Prin intermediul Ochiului Rău, indienii credeau că sunt protejați împotriva dușmanilor, invidiei și sentimentelor de aversiune.

Și în România, acest simbol a câștigat popularitate, transformându-se în Ochiul deochiului. Mulți români cred în puterea deochiului și în descântece, iar purtarea unui astfel de simbol pe o bijuterie te-ar putea feri de influențele negative.

În concluzie, bijuteriile cu Ochiul Rău sunt atât de populare în Turcia deoarece reprezintă un simbol de protecție împotriva spiritelor rele. Acest obiect este purtat cu mândrie de femeile turce și este promovat intens în turism. Indiferent de credințe și tradiții, Ochiul Rău a devenit un element apreciat și căutat în întreaga lume.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul