×

Ciolacu amenință: „Nimeni nu scapă nepedepsit după tragedia de la Ferma Dacilor!”

Ciolacu amenință: „Nimeni nu scapă nepedepsit după tragedia de la Ferma Dacilor!”

Marcel Ciolacu anunță măsuri drastice în urma tragediei de la Ferma Dacilor

Prim-ministrul solicită anchetă și pedepsirea vinovaților

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nimeni nu va scăpa nepedepsit după tragedia de la Ferma Dacilor și că toți cei vinovați vor răspunde în fața instanțelor. Într-un interviu acordat la România TV, Ciolacu a subliniat importanța rezultatelor anchetelor în acest caz și a precizat că mii de instituții din țară, inclusiv Palatul Parlamentului, nu au aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). El a subliniat că Ferma Dacilor ar fi trebuit să aibă detectoare de fum și a catalogat lipsa acestora drept o neglijență elementară.

Demolarea pensiunii și întrebări fără răspuns

Ciolacu a făcut referire și la faptul că Toader Bogdan, fostul președinte al Consiliului Județean, a obținut în instanță demolarea pensiunii, dar verdictul nu a fost aplicat. El a subliniat necesitatea de a afla de ce nu s-a ajuns la demolare și cum a fost posibilă funcționarea acesteia după decizia judecătorească. Ferma Dacilor trebuia să fie demolată în 2019, dar o decizie ulterioară a întors verdictul inițial.

Necesitatea unor modificări legislative

Premierul a insistat asupra necesității unor modificări legislative care să reglementeze acordarea avizului de la ISU în cazul tuturor instituțiilor din România, publice sau private. El a adus în discuție și faptul că multe instituții, inclusiv Palatul Parlamentului, nu dețin acest aviz. Ciolacu a afirmat că este nevoie de o Românie ordonată și că mii de oameni merg în aceste locuri care nu respectă regulamentele de siguranță. El a solicitat ca Raed Arafat, vicepremier și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, să vină cu propuneri legislative pentru a remedia această situație.

Aprecierea sistemului de urgență și responsabilități

Deși a criticat lipsa avizului de la ISU în cazul Fermei Dacilor, Ciolacu a apreciat sistemul de urgență din România și munca lui Raed Arafat în acest domeniu. El a subliniat faptul că este subordonat unui ministru și că este convins că acesta va veni cu modificările necesare în urma anchetei.

Măsuri drastice pentru prevenirea unor astfel de tragedii

Premierul a concluzionat că tragedia de la Ferma Dacilor trebuie să fie un punct de cotitură în privința siguranței și prevenției în România. El a cerut inventarierea exactă a instituțiilor care nu dețin aviz de la ISU și a propus modificări legislative pentru a asigura un mediu sigur în toate aceste locuri. Ciolacu consideră că toată lumea implicată în această tragedie trebuie să plătească și că este necesară o schimbare semnificativă în privința reglementărilor și a aplicării acestora.

Concluzie

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat că vor fi luate măsuri drastice în urma tragediei de la Ferma Dacilor. El a solicitat anchetă și pedepsirea celor vinovați, precum și modificări legislative pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Ciolacu a subliniat importanța avizului de la ISU și necesitatea implementării acestuia în toate instituțiile din țară.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul