×

George Simion acuză: Ciolacu folosește funcția pentru a-și apăra propriile interese!

George Simion acuză: Ciolacu folosește funcția pentru a-și apăra propriile interese!

George Simion acuză: Ciolacu folosește funcția pentru a-și apăra propriile interese!

Președintele AUR, George Simion, a făcut o serie de acuzații la adresa premierului Marcel Ciolacu, afirmând că acesta își folosește funcția pentru a-și apăra propriile interese. Acuzațiile vin în urma demiterii lui Simion din funcția de secretar de stat al Secretariatului pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist pe Mihai Dodu.

Într-o declarație controversată, George Simion a afirmat că Marcel Ciolacu face tot posibilul să-și ascundă urmele și că abuzează de putere pentru a-și proteja propriile interese. Simion a catalogat decizia premierului drept „scandalosă” și a acuzat PSD de impostură și de încălcarea dreptății.

Mihai Dodu, cel care a inițiat reanalizarea deciziei prin care Ciolacu ar fi trebuit declarat Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din decembrie 1989, a fost demis din funcție de premier. Simion a promis că, într-un eventual guvern AUR, Dodu va fi reinstalat în funcție pentru a-și putea continua munca.

Decizia de înlocuire a lui Mihai Dodu a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri, iar specialiștii din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor au respins cererea premierului Marcel Ciolacu de a fi declarat Luptător cu Rol Determinant la Revoluția din 1989 în iunie 2023.

Această decizie a fost luată de comisia specială care a considerat că Marcel Ciolacu nu îndeplinește condițiile necesare pentru a primi acest titlu. În trecut, cererea premierului fusese admisă, dar procedura nu a fost finalizată din cauza verificărilor făcute de DNA. Procurorii au dispus clasarea cauzei în martie 2023.

În contextul acestor evenimente, George Simion a cerut explicații de la Marcel Ciolacu, nu doar cu privire la motivele demiterii lui Mihai Dodu, ci și în legătură cu declarațiile acestuia din trecut referitoare la temerea pentru viața sa. Simion a sugerat că dosarul prin care Ciolacu a fost demis ar putea fi unul lipsit de probe și că premierul ar putea avea multe de explicat.

În concluzie, acuzațiile aduse de George Simion premierului Marcel Ciolacu aruncă o umbră de îndoială asupra deciziei de a-l demite pe Mihai Dodu și ridică întrebări cu privire la motivația reală a premierului. Rămâne de văzut cum va evolua această situație și dacă Mihai Dodu va fi reinstalat în funcție într-un eventual guvern AUR.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul