×

Angajații de la penitenciarul Rahova, motivați de salarii atractive

Angajații de la penitenciarul Rahova, motivați de salarii atractive

Recent, s-a aflat motivul pentru care mulți tineri sunt dispuși să lupte pentru un loc de muncă la Penitenciarul Rahova: salariile atractive. Un agent de penitenciar începe cu un salariu de aproximativ 3000 de lei pe lună, iar cu sporurile incluse, remunerația poate crește semnificativ.

De ce sunt atât de căutate locurile de muncă în penitenciare?

Tinerii proaspăt ieșiți de pe băncile liceului se arată dornici să se angajeze în sistemul penitenciar, chiar dacă acest lucru implică un anumit grad de risc. Motivul principal îl reprezintă salariile motivante, care pot ajunge la aproximativ 5000 de lei lunar pentru un agent experimentat.

Ce presupune procesul de angajare într-un penitenciar?

Pentru a obține un loc de muncă în Penitenciarul Rahova sau în alte unități similare din țară, candidații trebuie să treacă mai multe etape de examinare. Acestea includ un test psihologic, probe sportive, precum și teste de Limba și Literatura Română și Istorie.

Ce spune președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor?

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a detaliat că un agent debutant câștigă în jur de 3000 de lei lunar, plus diverse beneficii precum norma de hrană, decont pentru transport și chirie. Un agent cu experiență poate ajunge la un salariu lunar de aproximativ 5000 de lei.

Ce spun cei care se angajează în penitenciare?

Un tânăr care a susținut examenul pentru un loc de muncă într-un penitenciar a declarat că motivul pentru care a ales această carieră este stabilitatea locului de muncă și salariul motivant de aproximativ 4000 de lei lunar, la care se adaugă sporurile.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul