×

Creșterea prețurilor produselor de Paște în 2024

Creșterea prețurilor produselor de Paște în 2024

Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, prețurile produselor tradiționale de Paște par să urce vertiginos, punând presiune pe buzunarele consumatorilor. Iată cum se reflectă această tendință în piață:

Creșterea prețurilor în cofetării și brutării

În această perioadă, cofetăriile și brutăriile își expun oferta pentru Paște, iar prețurile pentru produse precum cozonacul moldovenesc sau pasca ating cote ridicate, ajungând până la 110 lei. Cu toate acestea, se estimează că prețurile vor continua să crească odată cu apropierea sărbătorii.

Contrastul dintre prețurile din supermarketuri și patiserii

Diferența de prețuri este semnificativă între produsele de Paște găsite în supermarketuri și cele din patiserii sau cofetării. Dacă în supermarketuri un cozonac poate fi achiziționat cu 15-20 lei, calitatea acestuia poate lăsa de dorit. Pe de altă parte, în cofetării prețurile pot urca până la 200 de lei pe kilogram, reflectând creșterea costurilor de producție.

Scumpiri generalizate la produse tradiționale

Tendința de creștere a prețurilor nu se oprește la cozonaci, ci afectează întreaga gamă de produse tradiționale de Paște. De exemplu, prețul unui set de minitarte a crescut semnificativ, ajungând la 89,40 de lei, în timp ce iepurașii de ciocolată de la Lindt se regăsesc acum la 56,99 de lei.

Impactul factorilor economici asupra prețurilor

Creșterea generalizată a prețurilor produselor de Paște este influențată de factori economici și de dinamica pieței din preajma sărbătorilor pascale. Consumatorii sunt nevoiți să facă alegeri informate, echilibrând tradiția culinară cu bugetul disponibil.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul