×

Andrei Pavel: Biografia completă a fostului jucător de tenis și antrenor de succes

Andrei Pavel: Biografia completă a fostului jucător de tenis și antrenor de succes

Andrei Pavel: Viața personală și profesională a fostului jucător de tenis și antrenor de succes

Copilăria și debutul în tenis

Andrei Pavel s-a născut pe 27 ianuarie 1974 la Constanța și a debutat în tenis la doar 16 ani. A devenit ulterior un jucător de succes, câștigând numeroase titluri atât la simplu, cât și la dublu.

Cariera de jucător și porecla „Cneazul”

Pavel a cucerit trei titluri ATP la simplu și șase la dublu, devenind o prezență constantă în lotul României de la Cupa Davis. A fost poreclit „Cneazul” și a avut cel mai bun an în 2004, ajungând numărul 13 în clasamentul ATP.

Cariera de antrenor și colaborarea cu Simona Halep

Ca antrenor, Pavel a lucrat cu legendara Simona Halep, ajutând-o să devină numărul 1 în tenis. De asemenea, a colaborat și cu alți jucători români, precum Marius Copil, și continuă să își facă simțită prezența în lumea tenisului.

Viața personală și relațiile

Andrei Pavel s-a căsătorit cu Simone Pavel în 1994, iar cei doi au doi copii împreună. După divorțul din 2014, s-a cuplat cu Adriana Vărbanciu și au o fetiță împreună. Pavel a avut și alte relații, printre care cea cu Tamira Paszek, o fostă elevă de tenis.

Sfârșitul unei cariere de succes

Andrei Pavel a strâns o avere de șase milioane de euro din tenis, dar care a fost împărțită la partaj. A lăsat fostei soții o casă în valoare de 500.000 de euro și plătește o pensie alimentară lunară de 5000 de euro pentru cei doi copii.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul