×

Ancheta privind execuția prizonierilor răniți în Ucraina acuză Rusia

Ancheta privind execuția prizonierilor răniți în Ucraina acuză Rusia

În ultimele zile, autoritățile ucrainene au deschis o anchetă privind execuția prizonierilor răniți în Ucraina, acuzând Rusia de crime de război.

Investigații în curs

Procurorii din regiunea Donețk au anunțat că au demarat o anchetă în legătură cu presupusele execuții ale șase soldați ucraineni neînarmați în orașul Avdiivka și a doi într-un sat din aceeași regiune. Informațiile au fost publicate inițial pe Telegram, însă sursa nu a fost confirmată.

Incidentele raportate

Biroul procurorului din Donețk a precizat că un fragment video filmat de o dronă arată un soldat rus împușcând doi soldați ucraineni capturați în satul Vesele, în ciuda obligației de a-i lăsa în viață. Aceste acțiuni sunt considerate crime de război conform legilor internaționale.

Reacții și declarații

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că, deși încă nu există confirmări oficiale, Rusia nu este străină de astfel de acțiuni. Acest incident reprezintă o escaladare a tensiunilor deja existente în regiune.

Condamnări internaționale

Comunitatea internațională a reacționat prompt la aceste acuzații, cerând o investigație imparțială și sancțiuni împotriva celor responsabili. Execuția prizonierilor răniți este considerată o violare gravă a drepturilor omului și a legilor de conflict.

În acest context tensionat, sperăm că adevărul va ieși la iveală și că cei vinovați vor fi trași la răspundere conform legii internaționale.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul