×

Vremea în România: Prapadul continuă, ninsori și polei în mai multe regiuni

Vremea în România: Prapadul continuă, ninsori și polei în mai multe regiuni

Prapadul continuă în România: Ninsori și polei în mai multe regiuni

Meteo. După un episod polar care a durat mai bine de o săptămână, soarele a început din nou să încălzească pământul, dar veștile nu sunt deloc încurajatoare pentru zilele următoare. Jumătatea de țară se confruntă în continuare cu ninsori și polei, iar mai multe coduri de avertizare sunt în vigoare.

Munții Apuseni și Carpații Orientali sub asediul ninsorilor

Direcția Națională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment valabil până astăzi la ora 18 pentru zona Munților Apuseni și partea de nord a Carpaților Orientali. Zăpada va continua să cadă în aceste regiuni, iar stratul de zăpadă se va mări.

De asemenea, începând de luni noapte, se așteaptă precipitații sub formă lichidă în zona montană și intracarpatică, ceea ce va favoriza depunerile de polei în sud și estul țării. Vântul va avea intensificări mai ales în zonele de relief înalt, unde rafalele pot depăși 60-80 km/h, viscolind zăpada.

Creșterea temperaturilor în restul țării

În restul țării, temperaturile sunt în ușoară creștere. Astăzi începem să simțim valorile termice peste cele normale pentru această perioadă, iar joi se așteaptă chiar 13 grade Celsius. Așadar, va fi destul de cald și o vreme plăcută pentru plimbări în aer liber.

Totuși, de vineri se anunță o nouă răcire, dar nu în toate regiunile. În jumătatea nordică a țării, temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la maximum 6 grade Celsius, în timp ce în sud, inclusiv în București, vor fi posibile valori de 10-11 grade Celsius.

Sursa: Antena 3 CNN

Partajează acest conținut:

Publică comentariul