×

Vremea în România devine nebună: ANM anunță un nou fenomen extrem

Vremea în România devine nebună: ANM anunță un nou fenomen extrem

Vremea în România devine nebună: ANM anunță un nou fenomen extrem

Un alt fenomen extrem surprinzător a luat cu asalt România, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În ultima zi a lunii ianuarie, temperaturile vor crește brusc, aducând o vreme neașteptată în întreaga țară.

Aer cald și temperaturi ridicate

Prognoza meteo actualizată de ANM pentru miercuri, 31 ianuarie, arată că un aer cald va acapara România, determinând temperaturi neobișnuit de ridicate. De la primele ore ale dimineții, temperaturile vor crește semnificativ, ajungând până la -1 grad în zonele de altitudine și chiar 12 grade în sudul și estul țării.

În ciuda acestor temperaturi neașteptate, în timpul nopții se vor înregistra scăderi semnificative, cu minime cuprinse între -8 și 1 grad. Cele mai friguroase regiuni vor fi depresiunile Carpaților Orientali, unde termometrele pot coborî până la -14 și -11 grade. Nu sunt prognozate precipitații, nici ploi și nici ninsori, cu excepția unui vânt mai puternic în zonele montane.

Vremea în București

Situat în sudul țării, Bucureștiul va resimți la maximum efectele acestui aer cald. Potrivit meteorologilor de la ANM, miercuri, 31 ianuarie, capitala României va avea o vreme extrem de caldă.

După ce dimineața se va forma ceață, datorită creșterii bruște a temperaturilor, pe parcursul zilei vântul va sufla slab, iar cerul va fi senin. Temperaturile vor depăși cu mult valorile normale ale perioadei, atingând aproximativ 7 grade Celsius în timpul zilei, în timp ce minimele se vor situa între -4 și -2 grade Celsius.

Așadar, românii trebuie să se pregătească pentru o vreme capricioasă și neașteptată în ultima zi a lunii ianuarie. Este recomandat să se ia în considerare aceste schimbări bruște de temperatură și să se ia măsuri adecvate pentru a face față acestui nou fenomen extrem.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul