×

Vremea caldă în România se menține până pe 8 ianuarie

Vremea caldă în România se menține până pe 8 ianuarie

Vremea caldă în România se menține până pe 8 ianuarie

Vremea caldă care a însoțit sărbătorile de Crăciun în România se va menține și în prima săptămână a noului an, potrivit directorului ANM, Elena Mateescu. Luna decembrie a înregistrat temperaturi neobișnuit de ridicate, situându-se în top 5 cele mai calde luni decembrie din istorie. Această tendință va continua și în primele zile ale anului 2024.

Recorduri de temperatură și abateri termice pozitive

Într-o intervenție în direct la postul de televiziune B1 TV, Elena Mateescu a declarat că luna decembrie a avut o abatere termică pozitivă de 2,8 grade Celsius față de media normală, fiind una dintre cele mai calde luni decembrie înregistrate din 1961 și până în prezent. Recorduri de temperatură au fost înregistrate la 68 de stații meteorologice, inclusiv cele trei stații din București.

În ciuda unei ușoare scăderi a temperaturilor în zilele de miercuri, vremea rămâne neobișnuit de caldă pentru această perioadă. La București, la stațiile Afumați, Băneasa și Filaret, recordurile zilnice au fost depășite, cu temperaturi de 17 grade Celsius, în timp ce la Calafat s-au înregistrat 21 de grade Celsius.

Prognoza pentru perioada următoare

Elena Mateescu a explicat că masa de aer caldă care a adus aceste temperaturi neobișnuit de ridicate va persista în România. Există șanse foarte mari ca vremea caldă să se mențină până pe 8 ianuarie cel puțin, cu toate că pot apărea intervale mai reci.

În această săptămână, între 25 decembrie și 1 ianuarie 2024, se așteaptă temperaturi medii peste normele obișnuite. Chiar și în prima săptămână a noului an, între 1 și 8 ianuarie 2024, se preconizează același regim termic neobișnuit de ridicat.

Deși există posibilitatea apariției unor fenomene de iarnă specifice în anumite intervale, vremea caldă va domni în România cel puțin până în jurul datei de 8 ianuarie.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul