×

Vreme neașteptată în România: Val de ploi de vineri, 8 februarie, anunțat de ANM

Vreme neașteptată în România: Val de ploi de vineri, 8 februarie, anunțat de ANM

Vreme neașteptată în România: Val de ploi de vineri, 8 februarie, anunțat de ANM

Vreme neașteptată în România: Val de ploi și temperaturi ridicate pentru vineri, 8 februarie

Meteorologii de la ANM au anunțat că vineri, 8 februarie, România va fi lovită de un val de ploi și de o vreme neașteptat de caldă în unele zone. Prognoza meteo publicată de ANM arată că temperaturile vor atinge chiar și peste 20 de grade în unele regiuni, dând senzația că vara se apropie, în timp ce iarna ar trebui să își intre în drepturi.

Ploi în nordul țării și în zona montană

Zonele vizate de valul de ploi de vineri, 8 februarie, sunt Maramureș, Moldova și nordul Transilvaniei. Nici zona montană nu va scăpa de precipitații. Meteorologii avertizează că ploile vor fi slabe, dar persistente în aceste regiuni. De asemenea, vântul va sufla puternic în zonele montane și în nord-vestul și vestul țării.

Temperaturi ridicate pentru luna februarie

O altă surpriză o constituie temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Maximele vor atinge 11 grade în Transilvania și chiar și peste 20 de grade în sudul României. În București, termometrele vor arăta în jur de 18 grade în timpul zilei, iar noaptea temperaturile nu vor scădea sub 3-5 grade. Aceste valori termice sunt mult mai ridicate decât în mod normal pentru luna februarie.

Concluzie

Așadar, vineri, 8 februarie, România se pregătește să întâmpine o vreme neașteptată. Pe de o parte, vor fi ploi în nordul țării și în zona montană, iar pe de altă parte, temperaturile vor atinge valori deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului. Este recomandat să fim pregătiți pentru aceste condiții meteo neobișnuite și să luăm măsuri de precauție necesare pentru a ne adapta la această vreme schimbătoare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul