×

Venirea FMI în România: o chestiune de rutină pe fondul analizei indicatorilor macro-economici

Venirea FMI în România: o chestiune de rutină pe fondul analizei indicatorilor macro-economici

Ministerul Muncii anunță venirea FMI în România pentru analiza indicatorilor macro-economici

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că venirea FMI în România este o chestiune de rutină, pentru analiza indicatorilor macro-economici. Ea a anunțat că vor avea o întâlnire cu delegația FMI marți dimineața, la ora 9.00.

Rutină pe fondul analizei indicatorilor macro-economici

Ministrul Muncii a subliniat că România nu are un acord încheiat cu FMI și că Guvernul României este responsabil pentru gestionarea economiei. Aceasta a menționat că toate măsurile luate pentru creșterea veniturilor românilor au fost implementate în paralel cu măsuri pentru o mai bună colectare a veniturilor statului, inclusiv prin implementarea facturii electronice. De asemenea, s-au luat măsuri pentru combaterea muncii la negru.

Lucrul la legea salarizării și dialogul social

În ceea ce privește reforma sistemului salarizării în sectorul public, ministrul a afirmat că momentul T0 al acestei reforme va fi reprezentat de noua lege a salarizării. Ministerul Muncii lucrează în prezent la această lege, având în vedere și dialogul social, inclusiv cu sindicatele și ministerele. Cu toate acestea, ministrul a menționat că nu s-a reușit încă încheierea negocierilor cu reprezentanții din domeniul educației, dar intenționează să se întâlnească cu aceștia în săptămâna viitoare. Scopul este de a stabili coeficienții pentru familiile ocupaționale și de a realiza o așezare corectă a acestora.

Așadar, venirea FMI în România este o etapă obișnuită în analiza indicatorilor macro-economici, iar Ministerul Muncii afirmă că nu are nicio problemă în acest sens.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul