×

Vacanța de schi din februarie 2024 în fiecare județ: Perioada și diferențele în funcție de regiune

Vacanța de schi din februarie 2024 în fiecare județ: Perioada și diferențele în funcție de regiune

Vacanța de schi din februarie 2024 în fiecare județ: Perioada și diferențele în funcție de regiune

Vacanța de schi în rândul elevilor din județele României devine o realitate tot mai apropiată, cu perioada și diferențele stabilite în funcție de fiecare regiune. Această inițiativă a fost introdusă pentru prima dată în anul școlar 2022-2023, la cererea patronilor de resorturi de schi și instalații de transport pe cablu.

Perioada în care această vacanță își poate desfășura activitățile se încadrează în una din cele trei săptămâni de la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie. Este important de menționat că această vacanță de schi este considerată „mobilă”, cu fiecare județ având posibilitatea de a o stabili într-o perioadă diferită. Astfel, se conturează o structură ușor diferită a anului școlar, în special în ceea ce privește durata modulelor 3 și 4.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației și publicate pe 18 august 2023 pe Facebook, harta vacanțelor din februarie 2024 arată că două județe au optat pentru a doua săptămână din februarie, 25 de județe și municipiul București pentru a treia săptămână, iar 14 județe pentru ultima săptămână a lunii februarie. Aceste diferențe în stabilirea perioadei vacanței de schi pot avea un impact semnificativ asupra programelor școlare și a planificării activităților didactice.

De asemenea, după vacanța de schi urmează modulul 4 din acest an școlar, iar apoi vine vacanța de primăvară și modulul 5. Este important ca elevii și părinții să fie conștienți de calendarul stabilit pentru a-și putea organiza corespunzător activitățile și planurile de călătorie.

Această inițiativă vine în întâmpinarea pasionaților de schi și a industriei turismului montan, oferind elevilor oportunitatea de a se bucura de activități recreative în timpul iernii și de a descoperi frumusețea sportului pe pârtii.

În concluzie, vacanța de schi din februarie 2024 aduce cu sine perioade și diferențe în funcție de regiune, ceea ce poate influența structura anului școlar și planificarea activităților școlare. Este important ca elevii și părinții să fie informați cu privire la perioadele stabilite de fiecare județ pentru a se putea organiza corespunzător și a se bucura de această experiență montană.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul