×

UDMR trage un semnal de alarmă împotriva traseismului politic incoerent din partea Guvernului.

UDMR trage un semnal de alarmă împotriva traseismului politic incoerent din partea Guvernului.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) trage un semnal de alarmă împotriva traseismului politic incoerent din partea Guvernului, avertizând asupra instabilității politice și subordonării administrației publice intereselor politice.

UDMR a depus o propunere de modificare legislativă

Într-un demers menit să combată traseismul politic, UDMR a depus o propunere de modificare pentru legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 21/2024. Această propunere vizează prevenirea schimbării partidelor politice de către primari fără consecințe asupra mandatului acestora.

Ignorarea propunerii de către Senat

Cu toate acestea, propunerea legislativă a UDMR nu a fost inclusă pe ordinea de zi a plenului Senatului, astfel că aceasta a fost adoptată tacit și nemodificată. Acest lucru a generat nemulțumire în rândul liderilor UDMR, care consideră că traseismul politic poate avea consecințe negative asupra stabilității politice și administrației locale.

Reacția liderului senatorilor UDMR

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR, a subliniat importanța respectării principiilor de coerență politică și a avertizat asupra riscurilor pe care traseismul politic le poate aduce în societate. Acesta a evidențiat faptul că schimbările de partid ale aleșilor locali ar trebui să aibă consecințe clare asupra mandatului acestora, pentru a respecta voința alegătorilor.

Consecințele traseismului politic

UDMR a subliniat că traseismul politic poate crea instabilitate în administrația publică locală și poate subordona interesele politice necesităților reale ale comunităților. Această practică poate afecta buna guvernare și poate eroda încrederea cetățenilor în instituțiile statului.

Așadar, este crucial ca deciziile politice să fie luate în conformitate cu principiile democrației și cu respectarea voinței electoratului, pentru a asigura o guvernare responsabilă și echitabilă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul