×

Talismanul „Ochiul Rău” – Secretul bijuteriilor purtate de femeile din Turcia

Talismanul „Ochiul Rău” – Secretul bijuteriilor purtate de femeile din Turcia

Talismanul „Ochiul Rău” – Secretul bijuteriilor purtate de femeile din Turcia

Talismanul „Ochiul Rău”, cunoscut și sub denumirea de „Ochiul Norocului”, este un simbol cu o istorie străveche, prezent într-o mulțime de obiecte, bijuterii și decorațiuni. Cu origini în Antichitatea elenă, acest talisman a căpătat o semnificație diferită în cultura turcă.

În Turcia, femeile au obiceiul de a purta bijuterii decorate cu acest ochi albastru pictat. Acesta are o misiune aparte – aceea de a proteja muritorii de spiritele rele. Superstițioșii cred că prin purtarea acestui talisman vor fi apărați de invidie, ură și sentimente de aversiune.

Talismanul „Ochiul Rău” este extrem de popular în Turcia și a fost inclus în diverse decorațiuni, cadouri și suveniruri. Turcii obișnuiesc să agațe acest ochi albastru în copaci sau chiar în fața caselor lor, în încercarea de a se proteja de spiritele rele.

Interesant este faptul că și românii au început să adopte acest talisman, transformându-l în „ochiul deochiului”. Mulți români cred în puterea deochiului și a descântecelor, iar purtarea acestui talisman pe o simplă bijuterie ar avea puterea de a te feri de energiile negative.

Astfel, talismanul „Ochiul Rău” a devenit un simbol universal, cu semnificații diferite în diverse culturi. În Turcia, acesta protejează de spiritele rele, în timp ce în România, este folosit pentru a te feri de deochi și de energiile negative.

Indiferent de semnificația atribuită, bijuteriile decorate cu talismanul „Ochiul Rău” continuă să fie purtate cu mândrie de femeile din Turcia și nu numai, fiind considerate nu doar o piesă de frumusețe, ci și o sursă de protecție spirituală.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul