×

Solicitanții de bani europeni vor avea acces la 66% din sumele pentru perioada 2021-2027

Solicitanții de bani europeni vor avea acces la 66% din sumele pentru perioada 2021-2027

Acces mai mare la fondurile europene pentru solicitanții din România

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că solicitanții de finanțări europene din România vor avea acces la 66% din sumele alocate pentru perioada 2021-2027. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de procentul actual de 45%.

Proiecte depuse în valoare de peste 10 miliarde de euro

MIPE a precizat că deja au fost depuse proiecte în valoare de peste 10 miliarde de euro în cadrul apelurilor deschise pe programele din Politica de Coeziune finanțate în exercițiul financiar 2021-2027. Aceste fonduri europene, alături de cele din Planul Național de Redresare și Reziliență, reprezintă principalele instrumente de finanțare a dezvoltării economiei românești în perioada următoare.

14,2 miliarde de euro sub formă de grant și împrumuturi

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România ar urma să primească în total 14,2 miliarde de euro sub formă de grant și aproximativ 14,9 miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Alocarea acestor fonduri trebuie făcută până în decembrie 2026.

Importanța finanțării europene pentru economia românească

Planul Național de Redresare și Reziliență al României a fost adoptat de Comisia Europeană în septembrie 2021 și reprezintă un pas important în dezvoltarea economică a țării. Aceste fonduri vor contribui la modernizarea infrastructurii, digitalizarea serviciilor publice, promovarea energiei regenerabile și multe alte proiecte care vor avea un impact pozitiv asupra economiei și calității vieții cetățenilor români.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Partajează acest conținut:

Publică comentariul