×

Școlile din România se adaptează la noile cerințe pentru prevenirea violenței în mediul educațional.

Școlile din România se adaptează la noile cerințe pentru prevenirea violenței în mediul educațional.

Școlile din România se adaptează la noile cerințe pentru prevenirea violenței în mediul educațional, iar implementarea afișelor conform cerințelor Ministerului Educației este în plină desfășurare.

Directorii de școli urmează cursuri suplimentare pentru gestionarea violenței

Ministerul Educației a emis o directivă prin care a solicitat tuturor directorilor de școli să urmeze cursuri suplimentare pentru a învăța să aplice procedura de gestionare a violenței în mediul școlar. Această măsură vine în contextul în care unele școli nu au aplicat corect procedurile în cazuri de agresiune sau violență între elevi.

Termen limită pentru formare și afișare

Termenul limită pentru afișarea materialelor referitoare la procedura de gestionare a violenței și pentru formarea directorilor de școli a fost stabilit până pe 31 martie. Afișele au fost create și publicate de Ministerul Educației, încurajând școlile să le descarce și să le amplaseze în locuri vizibile.

Probleme cu vizibilitatea informațiilor pe afișe

Din fotografiile trimise de cititorii Edupedu.ro, s-a observat că scrisul de pe aceste afișe nu este lizibil din cauza formatului utilizat, ceea ce poate dificulta accesul elevilor la informațiile importante referitoare la gestionarea violenței în școli.

Afișe pentru diverse situații de violență

Afișele cu scheme de management pentru cazuri de violență ușoară, gravă, asupra elevilor sau personalului școlii, precum și pentru suspiciuni de violență sau consum de substanțe psihoactive, au fost distribuite către școli pentru a fi afișate conform directivelor Ministerului Educației.

Sursa: Edupedu.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul